Eindstand LLLNa de wedstrijden tegen achtereenvolgens Basketball Academy Limburg en Binnenland, wisten we dat de wedstrijd tegen BC Apollo naar alle waarschijnlijkheid ook zou uitmonden in een monsterzege. En dat bleek ook het geval te zijn. Ook nu weer wisten we de 100-puntengrens te halen in een wedstrijd. Of dat leuk is? Voor één keertje wel. Maar niet drie wedstrijden achter elkaar.

Dit jaar blijkt er een té groot verschil te zitten tussen de bovenste teams en de teams die onderaan de ranglijst staan. Landslake Lions, Almonte, UBALL, Jolly Jumpers en dit weekend ook Den Helder winnen de wedstrijden met grote verschillen van de zwakkere teams. En dat is toch wel het nadeel van deze landelijke U16 competitie nieuwe stijl. Teams schrijven zich vooraf in, zonder te weten wat het referentiekader is en komen gedurende de competitie erachter dat ze zich eigenlijk te hoog hebben ingeschreven. Het pleit voor een opzet waarbij bijvoorbeeld na de jaarwisseling de competitie wordt gesplitst in een sterke en minder sterke poule. Net zoals we in het rayon Noord-Holland gewend zijn bij de jeugdteams t/m de U16. Het zou voor de ontwikkeling van de speelsters van alle teams beter zijn om wekelijks wedstrijden te spelen waar ze voor moeten knokken en waar je de wedstrijden kunt winnen én verliezen.

Over de wedstrijd tegen BC Apollo kunnen we dan ook kort zijn. Na een werkelijk dramatische start waar niks lukte, stonden we na 5 minuten spelen 6-0 achter en scoorde we ons eerste punt uit een strafworp aan het eind van die 5e minuut. Daarna begon de scoringsmachine te lopen en scoorden we vrij makkelijk, vooral uit de transitie nadat we verdedigend veel druk uitoefenden op BC Apollo. Via 10-26 na het eerste kwart en een zeer productief tweede kwart, gingen we rusten met 14-62 (4-36). Vooral de makkelijk scorende Quinty K. en ook Thirza waren in deze fase aanvallend gevaarlijk.

De tweede helft startte weer slapjes maar snel pakten we het ritme weer op, met de beide Quinty’s die in deze fase voor de meeste scores zorgden. Verdedigend gaven we BC Apollo wel iets meer ruimte, waardoor we het derde kwart eindigden met 27-94 (13-32). Het laatste kwart was een stuk minder scherp en geconcentreerd, hetgeen we wel vaker zien als de weerstand gewoonweg te laag is. Er werden flink veel makkelijke ballen gemist en er werd ook onnodig veel balverlies geleden. Maar het verschil tussen BC Apollo en Landslake Lions was vandaag veel te groot, zodat de wedstrijd in een grote uitslag eindigde: 35-117 (8-23). Volgens onze scouting klopte de eindscore overigens niet helemaal en zou Marian het 100e punt gescoord hebben en dus voor de taart moeten zorgen. Het officiële wedstrijdsheet geeft echter aan dat Lois degene is die mag gaan bakken. We stellen voor dat de meiden dan maar allebei een taart meenemen 🙂

Topscoorders: Quinty K. 39, Thirza 19, Quinty B. 18, Lisanne 14 en Denise 13.

We kijken uit naar de komende weken waar we wél tegenstanders zullen treffen waar we (eindelijk weer) lekkere wedstrijden tegen zullen gaan spelen. Te beginnen met komende zaterdag waar we op het center court in Landsmeer mogen spelen tegen BV Hoofddorp. Dat zijn altijd lastige wedstrijden. De week erop wacht het sterke Almonte op ons, dat tot nu toe ook alle wedstrijden met overmacht heeft gewonnen.

Hieronder een korte video met wat scores achter elkaar gezet.