Schermafbeelding 2014-10-26 om 01.56.45Na vier wedstrijdrondes in deze competitie kunnen we voorzichtig concluderen dat er een duidelijke tweedeling in sterktes van de teams te herkennen is. Basketball Academy Limburg, Basketball Academy Zwolle, Binnenland, Lokomotief en BC Apollo zijn tot nu toe de zwakkere teams gebleken en zullen het in deze competitie moeilijk gaan krijgen en tegen forse nederlagen aanlopen. Deze minder sterke ploegen zullen vooral in de onderlinge wedstrijden in de staart van de ranglijst hun punten moeten pakken. De rest van de teams doen het tot nu goed en zijn óf ongeslagen óf hebben maar één verliespartij achter hun naam staan. Uitzondering hierop is Den Helder dat tot aan deze speelronde nog geen wedstrijd heeft gewonnen, maar daarentegen verreweg het zwaarste programma heeft gehad. Den Helder zal uiteindelijk geheid gaan meedraaien in de top van de competitie.

Onze tegenstander in deze speelronde was CBV Binnenland. De ploeg uit Barendrecht had tot nu toe gewonnen van BC Apollo, maar waren kansloos tegen Batouwe (-37), Hoofddorp (-28) en Almonte (-60). Op papier zou dit dus voor ons een makkelijke overwinning moeten worden. En dat werd het ook.

Op het fijne center court van de ICL Landsmeer was onze wedstrijd heel mooi ingepland tussen de wedstrijden van de VU20 en de dames 1 in. Het basisteam bestaande uit Claire, Quinty B., Quinty K, Denise en Lisanne startte heel scherp en sterk. Na 5 minuten gaf het scorebord al 24-2 aan. De verdediging stond goed en Binnenland kwam niet aan basketballen toe, waardoor wij vooral na een interceptie heel makkelijk konden scoren uit een snelle transitie. We hebben de afgelopen maanden veel en hard gewerkt aan onze transitie en dat was in deze eerste fase duidelijk te zien. Het was vooral Quinty Kuiper die veelvuldig hieruit snelle scores kon laten noteren. Quinty schoot in de eerste 5 minuten van de wedstrijd er maar liefst al 16 punten in. De tweede 5 minuten van het eerste kwart waren we het echter even helemaal kwijt. Verdedigend verslapten we dusdanig, dat we aanvallend ook een stuk minder kansen op een snelle open-court break kregen. Ook onze set-plays rendeerden niet naar behoren, waardoor we in deze tweede 5 minuten slechts 8-8 speelden en het eerste kwart afsloten met een 32-10 voorsprong.

Het niveau van de eerste 5 minuten van de wedstrijd konden we helaas niet meer laten zien in de resterende speeltijd. Bij vlagen lieten we nog wel goed spel zien, maar er slopen ook echt te veel slordigheden in de wedstrijd waardoor in sommige fases het allemaal vrij rommelig oogde. Het blijkt toch heel lastig om een hele wedstrijd gefocussed en geconcentreerd te blijven tegen ploegen die toch flink minder sterk zijn. Het tweede kwart was over het algemeen nog best redelijk en sloten we af met een 54-20 (22-10) voorsprong. Het derde kwart was echter het meest rommelig te noemen: 72-30 (18-10).

Met de natuurlijke drang van basketballers om die magische 100-punten grens te behalen, leefde in het laatste kwart Landslake Lions weer op. Aan de hand Quinty Baars werd nog een kleine eindsprint ingezet. Het was dan ook Quinty Baars die het 100ste punt maakte en dus fijn de taart mag bakken. Eindstand: 100-34 (28-4).

In de dubbele cijfers: Quinty K. 32, Quinty B. 18, Lisanne 14, Denise 10.

Videosamenvatting van de wedstrijd: