Omdat ik zelf vandaag het U14 meiden team niet kon coachen, stond het team vandaag onder leiding van topcoaches Anita (en Moniek?) en met een goed resultaat tot gevolg!
In onze eigen thuishal ICL in Landsmeer was de tegenstander voor vandaag: Derba U16meiden.
Een team dat is overgebleven & is aangevuld, na het vertrek van een aantal bepalende speelsters die dit jaar in Landsmeer spelen en daar werken aan hun verdere ontwikkeling als basketballspeelster..
Afgelopen week werd met het U14 team vooral getraind op de defense, een onderdeel wat te vaak tot nu toe niet goed liep en waarvoor we afgelopen week geruime tijd kregen om dit op te pakken.
Dit bleek dan ook vooral aan het begin van de wedstrijd een aantal keer zeer goed uit te pakken!
Via een tussenstand van 21-10, werd het uiteindelijk 47-29 voor onze jonge groep speelsters en werd daarmee de 3e overwinning op een rij behaald in deze competitie.
Tevens wist ook speelster Filsan deze keer tot score te komen en hebben hiermee alle speelsters tot nu toe dit seizoen hun scores gemaakt.
Komende week zal het team zich weer voorbereiden op de volgende wedstrijd en kunnen we hopelijk in de training en wedstrijd weer een aantal stappen vooruit maken.
A.s. zondag 2 november zal het sterke U14 team van Den Helder de volgende tegenstander zijn, gelukkig voor ons wederom in de ICL te Landsmeer. Eerder aan het begin van dit seizoen wisten de meiden uit Den Helder, tijdens een oefenpot, ruimschoots van ons te winnen en met een verschil van rond de 24 punten, ons weer terug naar huis te sturen. In die wedstrijd speelde we toen helaas ongeconcentreerd en met veel balverlies en gemiste kansen tot gevolg.
Hopelijk dat we met de nodige stappen het verschil weer iets terug kunnen brengen en het Den Helder zo lastig mogelijk kunnen maken.
Dankjewel speelsters en coach(es)!