Soms heb je van die games, waarbij je vooraf al weet hoe ze vermoedelijk gaan lopen en waarbij je vooral moet uitkijken dat je geen vervelende blessures oploopt..
Dit was er zo 1. Uit spelen tegen het U16team van JBC Noorderhaven…
Aan de afgelopen uitslagen te zien, is dit het minst sterke team uit de competitie. Een team dat naar mijn mening dan ook te hoog ingedeeld is. Dit is niet leuk (lees=leerzaam) voor ons, maar nog minder leuk en motiverend voor de tegenstander.
Gevolg is vaak dat er dan in dit soort wedstrijden, onbedoeld onbesuisde acties zijn met soms vervelende blessures tot gevolg.
received_10203234120393987 (Op de foto: speelster Julia in actie waarbij meerdere verdedigsters een fout op haar maken terwijl dit iedere keer niet afgefloten werd.)
Gelukkig viel het met de ernst van de acties mee, maar als de scheids niet fluit voor lopen met 5 stappen, daarbij niet fluit voor 8sec op eigen helft van de tegenstander tijdens de aanval…(dit waren er vaak zelfs meer als 15),tsjah dan vraag je wel af wat je van dit soort wedstrijden leert. Zeker als de tegenstander daarbij meerdermaals terug speelt op eigen helft, ruim 10 seconde in de bucket staat om een bal te scoren en een 3 punter al gerekend wordt net buiten de bucket, tsjah dan kan ik de speelsters het ook niet kwalijk nemen dat ze weinig moeite doen om de tegenstander de juiste druk te geven en de aanval rustig op te zetten…
De ruime winst, die nog veel ruimer had kunnen en moeten zijn, die was er. Maar de wedstrijd is er 1 om snel te vergeten.
received_10203234139394462
Was er niks positiefs te melden? Natuurlijk wel. In het laatste kwart kregen de 1e jaars van mij de opdracht om een score te pakken,iets wat zij niet vaak doen. Speelster Nora scoorde dan ook haar 1e punt dit seizoen. Goed gedaan!
Verder waren er veel mooie passes te zien van Josefien en Anouschka en scoorde Indy er rustig op los vanuit de fastbreaks. Met daarbij een enkele prachtige score tot gevolg.
Verder werd er vooral in het 3e kwart daarbij de aanval een aantal keer toch rustig opgezet en iedere keer daarmee met een score tot gevolg. Eindstand deze wedstrijd: 64-31