Afgelopen zaterdag was dan de eerste verre uitwedstrijd in Groningen. Beau werd gespaard voor de wedstrijd die zij met Dames 1 moest spelen, Nina en Mirthe zijn nog geblesseerd, maar op de weg terug. Met een kleine maar goede ploeg moest de horde RTC Noord genomen worden.  Iedereen was gelukkig op tijd. Er werd in een andere sporthal gespeeld dan vorige keren, maar toch was iedereen op bij de juiste hal aanwezig. Oh nee, toch niet. Er was iemand toch naar de andere sporthal gegaan en stond daar netjes op ons te wachten. Gelukkig hadden de ouders al een plan B en C, zodat de wedstrijd gewoon door kon gaan. Gelukkig kwam de missing person in action toch nog snel van de ene sporthal naar de hal waar de wedstrijd gespeeld werd en was het team compleet. Beter zo.

De wedstrijd voelde spannend, maar was het eigenlijk niet. De uitslag had nog hoger uit kunnen vallen als we iets zuiverder waren in de afronding. Maar goed, het was weer een leuke pot, mede door het spel van RTC Noord. Gelukkig waren wij in het begin van de wedstrijd alerter dan afgelopen potjes. Dat is een compliment waard. Echter hadden wij toch moeite met het spel van de geselecteerde talenten uit het Noorden. Zij speelden ook best wel snel basketball en lieten wij het afweten in de omschakeling. Zodra zij de bal veroverden, waren zij te vaak sneller bij onze basket dan wij zelf. Daar scoorden zij teveel punten uit, waardoor zij iedere keer een voorsprong, klein, hielden. Vooral de eerste helft liepen wij daarom wat achter de feiten aan. De scores werden te makkelijk weggegeven en als wij zelf niet scherp in de afronding zijn, tja, dan kom je ook niet dichterbij. Daar kunnen jullie de komende tijd nog stappen in maken.

Duidelijk was dat onze meiden de 2e helft uit een ander vaatje moesten tappen.

Wat in de 2e helft goed te zien was, is dat jullie elkaar nu beter konden vinden in vergelijking met de andere potjes. Er werd meer gebasketballt, de verdediging werd aangescherpt (soms heel kort even een zone. Tactisch sterk van de Coach) en het balletje viel nu beter door het netje. Ik weet niet of jullie dit ook zelf doorhebben, maar het gaspedaal werd even verder ingedrukt en RTC was gezien, werd ingehaald en kon niet meer dichterbij komen. De wedstrijd werd daarna in een wat minder hoog tempo uitgespeeld. Bewust of niet, als je op die manier een wedstrijd kan controleren is dat best wel knap. Gas geven als het moet, even wat rustiger als het kan.

Het was fijn om te zien dat jullie steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Dat belooft wat voor de komende wedstrijden. Wel of geen goede tegenstander, jullie zullen het zelf moeten doen op de manier waarop jullie het kunnen. DAS Delft heeft maar weinig tegenscores gehad in de wedstrijd tegen Zwolle. Dus je zult er tegen DAS ook weer hard voor moeten werken. Zoals iedere wedstrijd. En dat is helemaal niet erg.

Drie gespeeld en 3 gewonnen. Leuk, maar ook niet meer dan dat. De competitie is net gestart. Even genieten, en nu weer richten op DAS.

De statistieken zijn bekend en op verzoek wil ik die hier onder plaatsen, echter lukt dat niet helemaal. Wie kan mij helpen?

Supporter Rob