IMG_6381-0.JPGHet is een flinke rit naar Weert. Dat is niet erg, want door het hele land reizen hoort er nou eenmaal bij het spelen op het hoogste niveau bij de U16. En al helemaal niet erg als er een leuke wedstrijd met een goede tegenstander op het menu staat. Helaas lijkt voor Basketball Academie Limburg tot nu toe het niveau in deze competitie wat te hoog, met nog geen overwinning en getuige de grote nederlaag tegen Almonte vorige week (100-25).

Vooraf wisten we dus dat het geen spannende wedstrijd ging worden. Zonder Anouschka (speelde met de U14) traden we met 10 meiden aan in Weert. Over de wedstrijd valt eigenlijk weinig te zeggen, want het was gewoonweg geen wedstrijd. Helaas.

De eerste helft hadden we nogal moeite met finishen. We misten best veel open ballen en schoten. Desondanks wisten we tot aan de rust 40 punten te maken. Via 9-17 na het eerste kwart, was de stand bij rust 17-40 (8-23).

De tweede helft ging het finishen een stuk beter, maar ook verdedigend was het stuk scherper. Het was duidelijk dat de meiden graag de 100-punten grens wilde halen en ze daar de motivatie uithaalden om de tweede helft scherp te blijven spelen. En dat is een compliment waard, want vaak zie je dat bij dit soort wedstrijden de boel een beetje inzakt.

Niets was echter minder waar. Via 21-68 (4-28) werd de eindstand uiteindelijk 28-104 (7-36). Anika was uiteindelijk de gelukkige die het honderdste punt maakte en dus de taart mag verzorgen.

Een wedstrijd waar iedereen min of meer evenveel gespeeld heeft en haar bijdrage heeft geleverd. Maar ook een wedstrijd waar niemand eigenlijk wat aan heeft. Zowel Limburg als wij niet.

Topscorers: Quinty B. 24, Lisanne 21, Quinty K. 14, Claire 13, Anika 10.

Frank Timmer heeft stukjes van de wedstrijd gefilmd (niet alles). Hieronder een videocompilatie van wat scores.