IMG_6408Op zondag 12 oktober vond in het Brabantse Veghel de Talentencup plaats, waar de VU14 en VU15 selecties van de 5 rayons het tegen elkaar opnemen. Het doel is dat de geselecteerde rayonspeelsters aan de aanwezige bondscoaches laten zien wat zij in huis hebben als individuele speelster en ook als teamlid. Uiteindelijk moet een nationale selectie VU14, VU15 en VU16 samengesteld worden, die internationale wedstrijden gaat spelen en ons land vertegenwoordigt op internationale toernooien en (vanaf de VU16) Europese kampioenschappen.

Landslake Lions was met in totaal 10 meiden flink vertegenwoordigd in de rayonselecties van Noord-Holland. De rayonselectie VU14 staat onder leiding van Johan Kaal en voor dit rayonteam werden Anika van der Schaaf, Anouschka Meijer, Lois de Groot en Thirza van IJzendoorn geselecteerd. In het Noord-Hollands VU15 team was door coach Robbert Slim en assistent-coach Nadine Boesaart een plaatsje ingeruimd voor Lauren Metz, Denise Sijbrands, Lisanne Timmer, Quinty Kuijper, Claire Hirman en Marianne van den Berg. Claire en Marian waren door Robbert Slim overgeheveld vanuit de U14 selectie en maakten in Veghel hun debuut in de VU15 rayonselectie. Normaliter zouden ook Epiphany Etienne en Lindsay Pengel van de partij zijn bij de VU15, maar aangezien zij afgelopen zomer al voor het Nederlands VU15 team zijn uitgekomen was het niet noodzakelijk dat deze speelsters zich nu weer moesten laten zien op dit toernooi. Ook Quinty Baars zat oorspronkelijk bij de U15 rayonselectie, maar zij heeft voorrang gegeven aan school (eindexamenjaar) en dus vooralsnog besloten niet uit te komen voor het rayonteam.

Zowel de U14 als de U15 selectie moesten het in Veghel opnemen tegen Rayon Oost en Rayon West. Het Noord-Hollands VU14 wist van Rayon Oost te winnen, maar moest haar meerdere erkennen in Rayon West. Bij het Noord-Hollands VU15 team was het precies andersom: verlies tegen Rayon Oost en winst tegen Rayon West. Op 16 november a.s. vindt de volgende Talentencup in Heerenveen plaats.

Hieronder wat foto’s van de beide rayonteams en van onze Landslake Lions meiden in actie! (foto’s: Ron Biegelaar).

GX3A9160

Rayonselectie Noord-Holland VU14

GX3A9133

Rayonselectie Noord-Holland VU15

GX3A9024

Thirza van IJzendoorn

GX3A9051

Anika van der Schaaf

GX3A9088

Anouschka Meijer

GX3A9404

Lois de Groot

GX3A9287

Claire Hirman

GX3A9259

Denise Sijbrands

 

GX3A9348

Quinty Kuiper

GX3A8926

Lauren Metz

GX3A8924

Lisanne Timmer

GX3A9327

Marianne van den Berg