IMG-20141011-WA0000-1

Vandaag traden de u14meiden aan tegen het u16team van Flashing Heiloo, wederom een thuisgame in de icl.
Afgelopen seizoen speelden we ook 2 x tegen dit team, waarbij 1 x nipt gewonnen en 1 x verloren werd.
Aan de uitslagen te zien, zou de kans op een overwinning vandaag zeker aanwezig zijn, toch was het onze taak om niet onder de indruk te zijn van de lengte van de tegenstander en ons eigen spelletje te spelen. Daarbij was de tegenstander met een kleine ploeg aanwezig en kregen de meiden van mij de opdracht met veel druk en snelheid te spelen.
het 1e kwart was toch weer erg rommelig,lag het aan de verlichting die pas later geheel aan ging of was het misschien toch het idee dat de herstvakantie vandaag begonnen was? Met 7-10 sluiten we het 1e kwart af. Speelster Josefien was met haar snelle acties en mede dankzij een aantal mooie pases van Indy de enige speelster die alle 7 scores maakte.
Vanaf het 2e kwart voerde wij de druk op bij de tegenstander en gaf ik de speelsters de opdracht om meer uit te boxen en te rebounden. Het was daarin vooral speelster Julia, die in haar eentje vandaag ongeveer 95% van alle rebounds te pakken had in de defense. De tegenstander kreeg hierdoor vaak geen 2e kans,terwijl wij daarna de aanval snel op konden zetten. Flashing Heiloo wist in het 2e kwart dan ook geen enkele keer te scoren.
Helaas namen we de felheid van de defense te veel mee in de aanval in het 3e kwart, waardoor er bij een gemist schot,er geen organisatie was om het spelletje te spelen en liepen wij elkaar toch te veel in de weg.
Toch was het, dabkzij het felle spel van speelster Roos en het harde werken van het complete team dat wij steeds beter begonnen te spelen en de ene na de andere prachtige combinatie lieten zien en scores maakte. En ondanks een paar kleine schoonheidsfoutjes,was het vooral het teamspel en het harde werken waardoor we verder uitliepen. Daarbij maakte Roos en Jo een aantal mooie steals en wist Jo deze steals daarna mooi af te ronden.
In het laatste kwart moest speelster Josefien eruit vanwege een 5e fout (ik heb ze niet gezien die fouten..) gelukkig konden ook de bankspeelsters goed mee en hadden wij vandaag genoeg speelsters om lekker door te wisselen en iedereen te laten spelen.
Uiteindelijk een prachtige en vooral dikverdiende overwinning. Hierdoor zijn de eerste winstpunten binnen voor dit jonge team.
Compliment voor de inzet,het harde werken en felheid van het het team. Leuk om te zien dat de eerstejaars het snel oppakken en mee strijden. Leuk ook om te zien dat iedere speelster vandaag op haar manier allemaal iets toevoegde. Julia met haar rebounds,roos met haar felheid en o.a. indy met een groot aantal mooie belangrijke passes, daarbij ook nog een aantal zeer fraaie scores van Anouschka en Josefien die beide toch iedere keer weer de weg naar de basket wisten te vinden.
Eindstand 44-26 (waarbij een 2 tal punten ontbreken volgens formulier).

Persoonlijke scores:
Josefien 19punten, Anouschka 12punten, Jo 8 punten, Indy 4punten, Julia 2punten,