Zaterdag 4 oktober trad het VU20 team aan in hun 2e competitiewedstrijd tegen Jolly Jumpers. Vorige week helaas niet gespeeld doordat Basketball Academie Limburg zich had teruggetrokken. Lag het daar aan of hebben de meiden nog te weinig wedstrijdritme? Is het maar 1x als team trainen toch te weinig en moet het naar 2x teamtraining?

Het eerste kwart en met name en een deel 2e kwart liepen zij meer achteruit dan vooruit. Vrij vertaald, slappe hap. Te slap verdedigd en te slap aangevallen en dat leidde tot een achterstand van wel 11 punten. Dit is echt niet nodig, omdat individueel jullie beter zijn dan de tegenstander. Maar als je je tegenstander laat lopen, niet gaat rebounden en uit onmogelijke posities de basket gaat zoeken, dan zal de bal nooit het netje aan de goede kant raken. Natuurlijk was de tegenstander langer dan jullie, maar dat weten jullie al jaren en jullie weten ook hoe daar tegen te spelen. Maar goed, gelukkig kwam het herstel in het 3e kwart en zeker in het 4e kwart. Er werd weer goed verdedigd, het aanvallende spel ging lopen omdat jullie je meer aan de afspraken hielden. De achterstand werd omgezet in een voorsprong van 11 punten waar Jolly Jumpers nog wat vanaf snoepte, maar de overwinning van Landslake kwam niet meer in gevaar. In de 2e helft hebben jullie laten zien dat jullie kunnen basketballen. Daar ligt het in eerste instantie ook niet aan en je verleert het ook niet zomaar. Ik denk dat het aan de instelling ligt, hoe je een wedstrijd begint, hoe je er naar toeleeft. De extra energie die je in de wedstrijd gebruikt om de grote achterstand om te buigen in een grote voorsprong, gebruik die energie en concentratie vanaf het 1e fluitsignaal. Scheelt je een hoop extra energie in het verdere verloop van de wedstrijd. Voor ons als toeschouwers is het wel spannend, maar ook ons hart is maar beperkt houdbaar.

Laat je niet afleiden door andere zaken op de dag van de wedstrijd. Denk de hele, zoniet iedere dag aan de tegenstander, dat je ze gaat opvreten. Denk aan succes. Look sharp, be sharp.

Gezien de uitslagen in de competitie is nu al duidelijk dat DAS uit Delft het lelijke eendje van de competitie is, Almonte het zwaar heeft en RTC Noord en Hoofddorp voor verassingen kunnen zorgen. Verder is Binnenland afhankelijk wie er spelen ivm het eerste team. Dat de strijd om de bovenste plekken zal gaan tussen Grasshoppers, Zwolle, Binnenland en Landslake Lions was al te voorspellen. Daarom is concentratie tegen de andere ploegen zeer belangrijk. Laat je niet verassen. Nu komen jullie er mee weg, een volgende keer kan het anders zijn. Weet wat je kan en handel daar naar. Jullie hebben het al zo vaak laten zien. Zaterdag naar RTC Noord, een lastig team waar jullie het altijd wel moeilijk tegen hebben. Dus laad je weer op, denk aan de goede kwarten van vorige wedstrijd en hoe je tegen RTC gaat spelen. De supporters zullen jullie steunen en zijn ook weer van de partij. Tot zaterdag.

Supporter Rob