Lions

Vrijdagavond 21.00 uur een wedstrijd in Rotterdam spelen is niet optimaal, je bent blij dat je niet uit Groningen komt. Toch was er minimaal één persoon van de Groene Uilen om te zien hoe sterk onze Lions nu eigenlijk zijn. Welnu, om een uitspraak van ome Louis te gebruiken: ‘zijn wij nu zo sterk of zijn de anderen nu zo zwak’. De waarheid zal hier ergens tussen in liggen, wij speelden bij vlagen goed basketbal en Rotterdam speelde af en toe erg matig.

Vooral aanvallend speelden we soms erg leuk en aantrekkelijk, met snelle acties en prachtige passes, regelmatig afgerond door een spetterende dunk van Berend Weijs. De verdedigende intensiteit kan zeker nog beter, het was echter al beter dan vorige week tegen Binnenland.

Het eerste kwart begonnen we sterk maar lieten we op het eind de tegenstander toch weer behoorlijk terugkomen. In het begin waren vooral Erwin Rosenkrantz en Joël Brandt goed op schot. We eindigden dit kwart met een 24-16 voorsprong. Prettig was dat Dylan Pels, ondanks lichte knieklachten, zijn debuut maken kon voor ons team.

Het tweede kwart leek op het eerste, we kwamen met 15 punten voor, maar verspeelden weer veel punten in het tweede gedeelte. Joël, Berend en Okrah Donkor scoorden hier veel punten. We wonnen dit kwart met 18-16, wat een ruststand van 42-32 gaf. In dit kwart speelde ook Roy Rinia zijn eerste minuten mee, Roy is één van de talenten uit de ‘fabriek’ van Mario Bennis.

In het derde kwart gingen onze leeuwen goed los, vooral Jard Schuit en Berend scoorden veel punten. De Rotterdammers wisten niet goed wat ze tegen dit tweetal doen moesten, Berend kreeg erg veel ruimte om naar de ring te gaan en vooral Jard kon hem goed vinden in dit spel. Jard eindigde de wedstrijd ook met maar liefst 15 assists. Dit kwart wonnen we met 21-12.

In het vierde kwart konden we niet echt goed doordrukken waardoor Rotterdam nu en dan toch nog in de buurt kon komen. Dit was vooral voor onze bankspelers jammer, coach Peter van Noord wilde toch wel graag de overwinning zeker stellen en wisselde daardoor (voor zijn doen) erg weinig. We verloren dit kwart met 25-19, onze verdediging schoot gewoon te kort. Eindstand werd daardoor 82-69 voor ons en de eerste en ‘gewenste’ overwinning hebben we maar.

Over de hele wedstrijd is nog vermeldenswaardig dat Jard 11 uit 11 vrije worpen raak schoot, Erwin 3 uit 4 vanachter de boog mikte en Berend liefst 8 dunks, 5 blocks en 5 steals liet noteren.

Onze totale scores: Dylan Pels 3, Okrah 12, Erwin 14, de Lion King van de avond: Jard 16, Berend 18 en Joël 19 punten.

Stats:
Stats

Shotchart:
Shot