Vu20 – Hoofddorp vu20 Eredivisie

Zaterdag stond de eerste  competitiewedstrijd voor de vu20 op het programma tegen Hoofddorp.

Met 1 oefenwedstrijd en een aantal trainingen in de benen trad de formatie van Boris en Molly aan zonder de geblesseerden Mirthe en Nina. Naomi (spierblessure) en Denise (ziek) konden meedoen. Het was een wedstrijd waar in t eerste kwart en helft t verschil duidelijk was. Een beter LL dat al snel uitliep naar een verschil van rond de 20 punten. Gescoord werd er op allerlei manieren. Van 3 punters tot fastbreaks, drives of gewoon een schot. Ondanks de zone verdediging van Hoofddorp. Het verschil bleef rond de twintig punten en een eerste overwinning kon genoteerd worden. Te merken was dat de meiden nog weinig wedstrijden in de benen hebben want t spel was soms te slordig. Laten we het erop houden dat ze nog moeten wennen. Zeker toen in de 2e helft t verschil te groot was en de concentratie verslapte en er te makkelijk werd gespeeld. Helaas was Hoofddorp niet bij machte om het LL lastig te maken. Uiteindelijk moet de bal door t netje en dat deed LL dan ook, echter zullen ze de volgende wedstrijd uit een ander vaatje moeten tappen. Op de overwinning valt dan ook niets af te dingen. Dat onze meiden kunnen basketballen weten we, maar een echte test moet nog komen. Helaas heeft Limburg zich teruggetrokken uit de competitie waardoor jullie volgende week niet spelen. Hopelijk kan er een oefenwedstrijd geregeld worden om op die manier wedstrijdminuten in de benen te krijgen. Waren in t verleden de wedstrijden tegen Hoofddorp altijd spannend, nu viel er geen eer aan te behalen voor hoofddorp Op zich logisch als je beste spelers de afgelopen jaren zijn weggehaald door de NBB=CTO/Yellow Blizzards uit Zwolle, wat ook uitkomt in deze eredivisie. Het team NBB=CTO/Yellow Blizzards bestaat louter uit  (jeugd)internationals die speelden bij de teams die nu tegenstander zijn in deze eredivisie competitie. En hiermee is de nivellering van t Nederlandse jeugdbasketball ingezet. Geen voldoende weerstand in de vu20 eredivisie. Wellicht dat Landslake Lions en Grasshoppers nog een uitdaging vormen. NBB=CTO/Yellow Blizzards team is de opstap voor CTO Dames 1. Met het wegtrekken van de talenten naar Zwolle kunnen we nu al concluderen dat NBB/CTO/YellowBlizzards de te kloppen ploeg is. Met het wegvallen van het NK is deze competitie een farce geworden. Zonder andere teams tekort te doen, zijn er 2/3 teams die het NBB=CTO/Yellow Blizzards nog moeilijk kunne maken als zij een goede dag hebben. De rest doet mee voor spek en bonen. Dat de NBB=CTO/Yellow Blizzards met deze opzet van de competitie zichzelf in de voet hebben geschoten, blijkt uit t feit dat zij hun heil in een Europese competitie zoeken om toch nog wat weerstand te krijgen. De mazzel dat iemand (prive) de NBB sponsort anders had dit financieel nooit gelukt/gekund.

Gelukkig dat NBB/CTO/YellowBlizzards nog niet zijn wezen shoppen bij Landslake Lions, zodat ik als sportliefhebber nog kan kijken naar een leuke ploeg meiden uit de buurt. Maar Landslake Lions staat voor een grote uitdaging. Er spelen goede meiden in de verschillende leeftijdscategorieen en hoe wil je die bij de club houden? De basketball ligt bij jullie, maar ik heb er alle vertrouwen in.

Supporter Rob