Schermafbeelding 2014-09-20 om 19.53.56

Landslake Lions VU16-1 mocht de competitie openen tegen de VU16 van Basketball Academy Zwolle. Het Zwolse team had twee weken geleden nog van ons gewonnen in een kort wedstrijdje tijdens het Amersfoort toernooi. We hadden dus nog wat recht te zetten. Vandaag overigens ook het debuut van de kersverse assistent-coach Mirthe Meskers. Welkom Mirthe!

De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor Landsmeer. Zwolle (dat overigens verrassend in deze hoogste landelijke U16 competitie met oudere dispensatiespelers mag spelen) had verdedigend geen antwoord op ons snelle aanvallende spel en had bovendien moeite om zelf te scoren. Bij een stand van 11-2, na een minuut of 6 in het eerste kwart, besloot Zwolle voor de rest van de wedstrijd terug te vallen in een zone-verdediging. Zeker in het begin hadden we nogal moeite om goed tegen deze zone op te treden, wat Zwolle de kans gaf om langzaam beter in de wedstrijd te komen. Stand na het eerste kwart: 15-11.

Het tweede kwart kregen we weer beter grip op de wedstrijd en begon ook het afstandsschot te lopen. Met een paar rake schoten van Quinty K. en een driepunter van Claire sloegen we weer een gat halverwege het tweede kwart: 26-13. Helaas verslapte onze defense tegen het eind van dit kwart, waardoor Zwolle een aantal makkelijk drives en backdoors cadeau kreeg. Ruststand: 30-19 (15-8)

De tweede helft begon erg rommelig aan onze kant met nogal wat balverlies. Zwolle kon hierdoor gevaarlijk dichtbij terugkomen tot 5 punten in de derde minuut van het derde kwart. Gelukkig waren we in staat om ons goed te herpakken en vooral in de defense een schepje erboven op te doen. De scores van Zwolle droogden op, terwijl wij weer het netje wisten te vinden en ook dit kwart (net als de eerste twee kwarten) in totaal weer 15 punten konden laten noteren. Stand na derde kwart: 45-30 (15-11).

In het laatste kwart schoten we zoneverdediging van Zwolle lek, door met een flink hoog percentage scherp van afstand te schieten. Driepunters van Lisanne en Lois vergrootten de afstand verder. Goed om te zien was dat meerdere speelsters het vertrouwen voelden om van afstand te schieten en dat ook met succes deden. Zwolle had niets meer in te brengen in het vierde kwart, waardoor we -met een heuse buzzer beater van Anika- de eindstand konden bepalen op 69-37 (24-7).

Topscoorders vandaag: Quinty Kuiper 16, Lois de Groot 12, Claire Hirman 9 en Lisanne Timmer 9.

Hieronder een korte videosamenvatting met wat hoogtepunten uit de wedstrijd: