CBV Binnenland toernooiIn het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen deed Landslake Lions meisjes U16-1 mee aan het CBV Binnenland Starttoernooi 2014/2015. Op de vroege zaterdagochtend van 30 augustus werd vertrokken naar Barendrecht om het in de Vrouwen U16 poule op te nemen tegen CBV Binnenland, BV Hoofddorp en Landstede. De organisatie had vooraf aangegeven dat de poule zou worden samengesteld uit teams die uitkomen in de nieuwe landelijke VU16 competitie. Dus op voorhand leek het al een interessant toernooi voor ons, want we konden ons meten met wat tegenstanders uit onze competitie.

We waren compleet, dus met 11 meiden. Een volle bak dus. De wedstrijden duurden 2 keer 17,5 minuut doorlopende speeltijd. Om iedereen voldoende aan speeltijd te laten komen en diverse samenstellingen te kunnen proberen, wisselenden we relatief snel door tijdens de wedstrijden.

De eerste wedstrijd namen we het op tegen de thuisvereniging Binnenland VU16-1. Na een wat stroeve start, begon de machine langzaam maar zeker te draaien en bleek Binnenland onvoldoende in staat om onze drives en snelle breaks af te stoppen. Het werd geen hoogstaande wedstrijd en ook geen spannende wedstrijd, maar wel eentje met weer een aantal interessante leerpunten waar we op de training weer aandacht aan zullen besteden. Dus altijd nuttig. Eindstand: 15-57.

Game 2 was tegen een oude bekende: BV Hoofddorp VU16-1. Net als wij een team wat een mix is van eerstejaars speelsters en een aantal ervaren tweedejaars speelsters. BV Hoofddorp was overduidelijk erop gebrand om een goed resultaat tegen ons neer te zetten, want ze versloegen ons zeker als het gaat om agressiviteit en wilskracht. Misschien dat wij kwalitatief iets meer kunnen brengen, maar (in tegenstelling tot wat wij lieten zien) Hoofddorp vocht voor elke bal. Vrijwel alle losse ballen waren dan ook voor Hoofddorp. Gelukkig voor ons schoot Hoofddorp ook niet met scherp, zodat de schade meeviel. Lichtpuntje aan onze kant vond ik ons transitiespel, waar we veel aandacht aan hebben besteed tijdens de training. Helaas waren we in de afronding aan het eind van de break erg ongelukkig (of beter gezegd slordig), zodat dat wapen zich niet goed uitbetaalde. De wedstrijd ging van begin tot eind dus gelijk op. Uiteindelijk trokken wij met 2 punten meer, net aan het langste eind: 25-27. Maar dat had net zo makkelijk andersom kunnen zijn. Voor wat het waard is natuurlijk in zo’n oefenpotje.

Eerste prijs CBV Binnenland StarttoernooiDe laatste game was tegen Landstede. Waar wij op voorhand ons hadden verheugd om te spelen tegen hun U16 team, kwam Landstede met hun U14 team naar het toernooi. Niks ten nadele van deze meiden van dit U14 team (zij kunnen hier niets aan doen), maar de organisatie zou eigenlijk dit niet hebben moeten toelaten. Het kwaliteitsverschil was veel te groot en er volgde dus een wedstrijd die voor niemand leuk was: voor Landstede niet, voor ons niet en ook voor de grote groep meegereisde supporterouders niet. Niemand leert hier wat van en eigenlijk zonde van de tijd. In elk geval niet wat we ervan verwacht hadden van een toernooi dat in het teken staat als voorbereiding op het seizoen. Eindstand 14-70.

Aanvoerster Quinty Kuiper mocht namens het team de beker voor de eerste prijs ophalen (sterke overwinningsspeech trouwens Quinty 🙂 ) alsook een heerlijke taart die gelijk soldaat werd gemaakt door het team. Deze komende week lekker trainen en werken aan de verbeterpunten en volgende week zondag weer een toernooi, maar dan in Amersfoort.