Max Driessen eerste aanwinst Landslake Lions Heren 1

LandsLake Lions CEO Laki Lakner en het management team Leszek Rutkowski en Arie Gorissen zijn er in geslaagd om een evenwichtige heren promotiedivisie selectie voor het seizoen 2014-2015 samen te stellen. Deze week zullen we via deze site de nieuwe aanwinsten aan u presenteren!

Headcoach Peter van Noord stelt voor zichzelf het doel om in het komende basketball seizoen met zijn Landslake Lions de top van de nationale promotiedivisie te gaan veroveren. Spelers die ervaring hebben opgedaan op het hoogste niveau, plus een handvol talentvolle jonge spelers, gaan de sleutel vormen tot een succesvol seizoen.

De lengte en bewegelijkheid in het paint-gebied, de 3 point firepower, de fast-break en een fanatieke verdediging, is de beoogde playstyle die wij ons publiek in de ICL Arena te Landsmeer willen gaan aanbieden.

De selectie voor het komende seizoen staat op een enkele formaliteit na vast en alle leden van de technische staf nodigen u uit om de Lions dit seizoen te komen aanmoedigen.

Ons eerste speler die we met trots willen voorstellen is er ééntje uit de Amsterdamse jeugdopleidingen. Het is de 20 jarige Max Driessen. Deze 1.97m lange Guard-Forward is een snelle en explosieve all-rounder. Hij kan creatief driven, schieten, rebounden en imponerend dunken.

Max Driessen begon met basketballen bij BV Lely (video). Via AMVJ kwam hij voor een paar seizoenen terecht bij Harlemlakers (video), waarna hij tot op vorig seizoen bij BC Apollo zijn kunsten vertoonde.

Check hier de highlight video van Max: http://youtu.be/1JhxMYpr0gA

Max Driessen
1,97 m
85 Kilo
27/02/1994
Begonnen bij BV Lely
AMVJ Amsterdam U14
Harlemlakers U14 t/m U16
Apollo U 16 t/m U20

Max

Driepuntskoning Paul Candiff naar Landslake Lions

LandsLake Lions CEO Laki Lakner en het management team Leszek Rutkowski en Arie Gorissen zijn er in geslaagd om een evenwichtige heren promotiedivisie selectie voor het seizoen 2014-2015. En vandaag presenteren ze u de tweede aanwinst voor het Promotiedivisieteam van coach Peter van Noord.

Het betreft de 21 jarige Shooting Guard Paul Candiff. Deze 1.87m lange Amerikaanse Nederlander is een geweldige schutter (video) , die zo goed als altijd alle driepuntscontests (video) wint waar die aan mee doet. De voormalig Jeugdinternational (video) kan ook lekker driven, passen en heeft een neusje voor de aanvallende rebound.

De in België geboren Candiff begon in 2001 bij Harlemlakers in Badhoevedorp en ging op 16 jarige leeftijd al naar de eredivisie club West Brabant Giants, alwaar hij in de jeugd speelde en zo nu en dan op de bank zat bij het eredivisieteam. Na het faillissement van West Brabant Giants maakte Paul de overstap naar Rotterdam Basketball om vervolgens twee jaar later te verhuizen naar Amerika om voor Cuesta College uit te komen. Daar scheurde hij echter zijn ACL, waardoor hij noodgedwongen terugkeerde naar Nederland. Even speelde hij nog voor BC Apollo in het promotiedivisieteam, maar een nieuwe blessure maakte ook daaraan een eind.

Nu geheel hersteld gaat Paul Candiff het herenteam van Landslake Lions versterken, en daar zijn we erg blij mee!

Paul Candiff
Height: 6’2” (187 cm)
Weight: 175 lbs (80 kilo)
Positions: 1 and 2
DOB: August 16, 1993
Place of Birth: Antwerp, Belgium
Nationalities: Netherlands and USA
Website: http://paulcandiff.wordpress.com

Paul Candiff

Shot-Block Koning Berend Weijs nieuwe big-guy voor Landslake Lions

Vandaag presenteren wij u de derde aanwinst voor het aankomende Heren Promotiedivisie seizoen. LandsLake Lions CEO Laki Lakner en het management team Leszek Rutkowski en Arie Gorissen zijn er zoals u weet in geslaagd om een evenwichtige heren selectie voor het seizoen 2014-2015 samen te stellen.

Vele (eredivisie) teams zaten achter hem aan, maar het is Landslake Lions gelukt om de 25 jarige en 2.08m lange powerforward Berend Weijs vast te leggen. Berend weijs werd in 2013 uitgeroepen tot Rookie of the Year in de Dutch Basketball League en is met afstand de beste shot-blocker die in Nederland rondloopt (2,4 bpg over de laatste 2 seizoenen). Daarnaast is Berend zeer snel, bewegelijk en explosief, kan hij schieten, rebounden, hard driven en snoeihard dunken.

Berend Weijs, wiens vader Ernst Weijs ook jarenlang bij Landslake Lions speelde, begon met basketballen bij het Haarlemse Onze Gezellen. In 2007 stapte hij over naar ABC Amsterdam alwaar hij in het U20 team speelde. Het jaar daarop zat Berend in de USA, voor twee jaar bij Harcum College in de NJCAA en voor twee jaar in de NCAA, bij de University of Maryland.

Coach Peter van Noord is zeer blij met de komst van Berend Weijs: “Hij vergroot mogelijkheden van ons team, zowel aanvallend en verdedigend. Samen met Calvin Smith beschikken we nu over een jaloersmakend Dynamic Duo, de Twin-Towers van Landsmeer.”

Berend Weijs
Begin-2007 – Onze Gezellen Haarlem
2007-2008 – ABC Amsterdam U20
2008-2009 – Harcum College
2009-2010 – Harcum College
2010-2011 – University of Maryland
2011-2012 – University of Maryland
2012-2013 – BC Apollo (Rookie of the Year Winnaar)
2013-2014 – BC Apollo

AS A JUNIOR @ Maryland (2010-11) – Athletic big man who runs extremely well and gets off floor very quickly… Finished two seconds off school-record time of Greivis Vasquez in preseason 5K run… Had 19 blocks in 120 minutes this season… Extends to 6.3 bpg over 40-minute game… Had 4 blocks and 5 rebounds in 14 minutes in exhibition win over Florida Southern (11/1)… Played 4 minutes vs. Seattle Univ. (11/8) in opener with 3 blocks and 4 points… Had 2 points, 3 boards and block in 10 minutes in win over Maine (11/14)… Scored on a 3-point play in 2-minute stint vs. Pittsburgh (11/18)… Season-highs in points (6), rebounds (4) vs. Delaware State (11/23), also 2 blocks in 9 mins…. Best game to date vs. UNCG (12/8) with 7 points, 3 boards, 4 blocks, 2 assists in 13 minutes… 4 points with 3 blocks and 2 rebounds in 9 minutes vs. NJIT (12/22)… Matched season-best with 13 minutes vs. Colgate (1/4), 3-3 FG on way to 6 points… 2 blocks in 2-minute stint at Wake Forest (1/12)… Late bucket in ACC road win at Virginia (1/27)… Season-high 5 rebounds with 2 points (1-4 FG) in 12 minutes vs. Longwood (2/9)… Bucket, board and block in 3 minutes off the bench vs. Virginia (3/5).

BEFORE MARYLAND – Set a school record with 119 blocked shots in 27 games for Harcum, which spent some time ranked No. 1 in the nation in the NJCAA rankings… Finished 5th in the nation in blocked shots… Averaged 6.1 points and 5.6 rebounds as a sophomore, leading the team in rebounds and blocks… Harcum was 27-3 in 2009-10 and 22-10 the year prior… Played in 21 games for Harcum as a freshman… NJCAA Academic All-American… Played high school basketball at Ichthus in the Netherlands… Junior college coach was Drew Kelly.

PERSONAL – Born in Zaandam, Netherlands… Parents are Fenny Eikendal and Ernst Weijs… Has an older sister Lisette… Lists signing at Maryland as his biggest sports thrill so far… Majoring in agricultural and resource economics… Recipient of the William Franey Director’s Circle Scholarship… Sports hero is Larry Bird… Advice to youngers would be that nothing is impossible… Pronunciation is “BEAR-und WEISS.”

berend

Bob Runderkamp en Robin Deun bij selectie Landslake Lions

LandsLake Lions CEO Laki Lakner en het management team Leszek Rutkowski en Arie Gorissen zijn er in geslaagd om een evenwichtige heren promotiedivisie selectie voor het seizoen 2014-2015. Daarbij zijn ze de lokale jeugd van het Bolwerk Waterland niet vergeten. Het Promotiedivisieteam van coach Peter van Noord zal zeker vijf jongens uit het Bolwerk in zijn selectie opnemen, vandaag stellen we er twee aan u voor.

De eerste is de 18 jarige forward Bob Runderkamp. Op zijn vijfde jaar, in 2001, begon hij te basketballen bij Basketbalvereniging Volendam. Een jaar geleden maakte Bobby de stap naar het Bolwerk Waterland om onder coach Mario Bennes in de U18 eredivisie uit te komen.

Bobby begon ooit als guard, maar Bob is ondertussen al 2.03m lang en komt tegenwoordig beter uit de voeten op de forward en center plek. Zijn vader, Mitchell Runderkamp (2.04 m), heeft een rijk verleden als regelmatig topscorer in de promotiedivisie bij het Purmerendse Early Bird.

Bobby Runderkamp
geboortedatum: 15-03-1996 (18 jaar)
Maten: 2,03m en 85 kilo
Teams:
2001-2013 – U10 t/m U20 Basketbalvereniging Volendam
2013-2014 – In2Work Waterland
Krantenartikel over Bob Runderkamp.

Robin Deun is de tweede jeugdspeler uit de regio Waterland die de Landsmeerse selectie gaat versterken. Deze tevens 18 jarige, is nog een stukje langer, 2,07m om precies te zijn. Met ook nog eens bijna 100 kilo’s in gewicht is Robin dan ook een echte inside speler.

Robin begon in 2007 met basketballen bij The Monks in Monnickendam en stapte in 2012 over naar het Bolwerk Waterland. Bij Waterland speelde Robin in de U20 selectie en kwam afgelopen seizoen ook uit voor het heren 1 team van Volendam.

Robin Deun
geboortedatum: 25-09-1995
maten: 2,07m en 97 kilo
Teams:
2007-2012 – The Monks
2012-2014 – In2Work Waterland
2013-2014 – Volendam heren 1

Bobby en Robin2

Jeugdspelers Nino Gorissen, Roy Rinia en Daan Marinissen bij selectie Landslake Lions

LandsLake Lions CEO Laki Lakner en het management team Leszek Rutkowski en Arie Gorissen zijn er in geslaagd om een evenwichtige heren promotiedivisie selectie voor het seizoen 2014-2015. Daarbij zijn ze de lokale jeugd van het Bolwerk Waterland niet vergeten. Het Promotiedivisieteam van coach Peter van Noord zal zeker vijf jongens uit het Bolwerk in zijn selectie opnemen, vandaag stellen we daarvan de laatste drie aan u voor.

NINODe eerste is de pas 16 jarige Nino Gorissen, die al 11 jaar op de pointguard positie speelt. Met zijn 1,70m is hij de kleinste man in de heren 1 selectie, en daar maakt de snelle en zeer creatieve guard handig gebruik van. Soms onnavolgbaar voor tegenstanders vindt hij altijd wel de basket of de open man op het veld. Ook in de verdediging is Nino een plaaggeest voor de guard van de tegenstander.

Nino speelt al zijn hele leven in Landsmeer, zat in diverse rayonselecties en in diverse voorselectie van de Nederlandse Jeugdteams en heeft er nu al twee jeugd-eredivisie jaren op zitten. Ook zijn vader Arie Gorissen basketbalt al zijn hele leven en is tegenwoordig jeugdtrainer bij Landslake Lions.

Nino Gorissen
Woonplaats: Landsmeer
Geb. datum: 31-12-97
Lengte: 1.70
Pos.: 1 / 2
Basketbalt sinds: 2003
Vorige club(s): Landslake Lions, Waterland

RoyRoy Rinia is ook een nog pas 16 jarige pointguard, die zelfs nog een stukje sneller is dan Nino. Roy is een zeer harde werker, die uren staat te schieten in zijn vrije tijd. Dat schot ontwikkeld zich dan ook zeer snel. Tevens is Roy een geweldige on-the-ball verdediger en heeft die een zeer explosieve drive naar de basket.

De 1.77m lange Roy Rinia begon in 2008 bij Derba in De Rijp om vervolgens de overstap te maken naar het Bolwerk Waterland, waar hij nu alweer twee jaar onder coach Mario Bennes speelt. Roy weet in zijn team een steeds grotere stempel op de wedstrijden te drukken en gaat zienderogen vooruit.

Roy Rinia
Woonplaats: Purmerend
Geb. datum: 22-09-97
Lengte: 1.77
Pos.: 1 / 2
Basketbalt sinds: 2008
Vorige club(s): Derba, Waterland

DaanAls laatste jeugdspeler komt de 16 jarige Daan Marinissen de heren 1 selectie versterken. Deze 2:04m lange center is zeer bewegelijk en is een goede finisher onder het bord. Tevens beschikt Daan over een goed mid-range schotje, en is snel in de verdediging.

Ook Daan speelt al twee jaar bij het Bolwerk Waterland, waar hij onder leiding van coach Mario Bennes letterlijk en figuurlijk enorm gegroeid is. Marinissen begon in 2005 zijn basketbalavontuur bij Early Bird in Purmerend en speelde ook nog eventjes voor Derba in De Rijp.

Daan Marinissen
Woonplaats: Purmerend
Geb. datum: 26-08-97
Lengte: 2.04
Pos.: 5
Basketbalt sinds: 2005
Vorige club(s): Early Bird, Derba, Waterland

Coach Peter van Noord laat weten; “Naast hun U18 competitie zullen deze jongens ook deel uitmaken van onze selectie. Getalenteerde jongens met veel potentie die in de toekomst de basis moeten vormen van de Heren van Landslake Lions. Ook andere jongens uit het U18 team worden gevolgd, en het is niet uitgesloten dat nog enkele spelers voor het huidige herenteam uitkomen, dat zal natuurlijk afhangen van hun ontwikkeling”.

Landslake Lions haalt powerforward Joël Brandt

LandsLake Lions CEO Laki Lakner en het management team Leszek Rutkowski en Arie Gorissen zijn er zoals u ondertussen weet in geslaagd om een evenwichtige heren selectie voor het seizoen 2014-2015 samen te stellen. Vandaag presenteren wij u daarom alweer een mooie aanwinst voor het aankomende Heren Promotiedivisie seizoen.

De 22 jarige powerforward Joël Brandt komt voort minimaal één seizoen naar Landsmeer. Deze 1.98m lange voormalig jeugdinternational (U18 en 2 x U20 selectie) komt over uit de Dutch Basketball League, waarin hij de afgelopen twee seizoenen speelde voor BC Apollo. Afgelopen seizoen kwam Joël Brandt vanwege een blessure maar 13 wedstrijden in actie, waarin hij gemiddeld 15 speelminuten, 1,5 punten, 3,7 rebounds, 1 assist en 1 steal per wedstrijd liet noteren.

Joël Brandt begon in 2003 met basketballen bij The Challengers uit Hoofdorp, maar stapte in 2007 over naar BC Apollo, alwaar hij vier seizoenen in de U18 en de U20 speelde. Na een kort uitstapje naar de Canarias Basketball Academy in 2011, keerde hij begin 2012 weer terug naar Amsterdam om bij BC Apollo in de promotiedivisie te spelen. Joël is een stabiele, ervaren en slimme speler. Ook is hij sterk, een harde werker, goede verdediger en iemand die van buffelen onder het bord houdt.

Joël Brandt
Geb.datum: 10-03-1992
Lengte: 1,98m
Teams:
Nationale teams: U18, U20, U20
2013 – 2014 BC Apollo eredivisie (All Star U23)
2012 – 2013 BC Apollo eredivisie
2012 BC Apollo promotiedivisie
2011 CBA (Spanje)
2009 – 2011 BC Apollo U20
2007 – 2009 BC Apollo U18
2003 – 2007 The Challengers

JB