Denise Bloemkolk met Nederlands Team brons op EK en gepromoveerd naar A-Divisie

Denise Bloemkolk heeft vandaag de bronzen plak veroverd met het NT u16 in Tallinn Estland op de Europese Kampioenschappen.
Waar zij gisteren het heel zwaar hadden in de halve finale tegen de latere kampioen Duitsland, begon het NT niet goed in de eerste helft tegen Slovenie. Het spel was best ok, maar dan moet de bal wel de basket in en dat lieten zij na. Na de rust liepen de scores ook beter en werd een achterstand van meer dan 10 punten ongedaan gemaakt en kwam het team zelfs op voorsprong. Die werd geconsolideerd en gestaag uitgebouwd tot een overwinning van 54-44. Een bronzen medaille en promotie naar A-Divisie als beloning. Denise had in het toernooi een weifelende start, maar naarmate de duels belangrijker werden, werd zij dat ook. Zij heeft laatste wedstrijden vele speelminuten gemaakt met scores, steals, assists en zelfs voor haar doen vele rebounds. Al met al een fantastische ervaring, mede door het resultaat maar ook het team. Het was een leuk en ook goed team.