In een warm en goed gevulde Katwijkse sporthal Cleijn Duin werd vandaag de tweede dag van het Nederlands Kampioenschap Vu16 gehouden. Duidelijk was al dat het zou gaan tussen de thuisploeg Grasshoppers en het Landsmeerse Landslake Lions. Alleen Jolly Jumpers had nog een kans om het in ieder geval Grasshoppers moeilijk te maken, maar van dat team bleven drie basisspeelsters thuis. Om die reden deden de wedstrijden van de Lions tegen RTC Noord en van Grasshoppers tegen Jolly Jumpers er niet meer toe en moest de beslissing gaan vallen in de laatste wedstrijd, om 18:00uur. Bijzonder overigens dat Tubbergse speelsters afzeggen voor een NK omdat ze de volgende dag moeten trainen bij het Nederlands team.

Assistent coaches Laki Lakner en Molly McDowell waren er helaas niet meer bij, maar gelukkig was Brian Hirman bereid gevonden om te assisteren. In de eerste periode was er al sprake van een tussensprint van de Landsmeerse formatie, van 2 – 5 naar 10 – 5. Deze voorsprong kon zelfs nog wat verder uitgebouwd worden met een 18-11 periodestand tot gevolg. Maar de tweede periode was cruciaal. Door de verdediging af te wisselen werd het Grasshoppers moeilijk gemaakt te scoren, terwijl de Lions regelmatig het netje vonden: 26 -13 en 36-20 met rust.

De opdracht in de kleedkamer was duidelijk. Verdediging af blijven wisselen en verder proberen mee te blijven scoren met de tegenstander. Die kwam de kleedkamer laat uit en met de opdracht wat meer druk te geven over het hele veld. Een paar keer kwam de Landsmeerse ploeg daardoor in problemen, maar evenzovele keren resulteerde dit in een makkelijke score. Dat betekende dat de ploegen elkaar redelijk in evenwicht hielden in de tweede helft. Periode 3 werd afgesloten met een 47-32 stand en periode 4 met 64-51. Voor de neutrale toeschouwer misschien geen spannende wedstrijd, echter voor de in grote getale meegereisde supporters was het zeer spannend. Veel van de supporters waren trouwens met de ploeg meegekomen in de luxe EBS bus. EBS is een sponsor die al vele jaren blijk geeft een geweldige sponsor te zijn en niet alleen voor het eerste damesteam.

Om een lang verhaal kort te maken werd de Vu16 uit Landsmeer landskampioen en daar was weinig aan af te dingen. Denise Bloemkolk was de eerste speeldag al topscoorder, maar deze tweede speeldag liet zij zien van uitzonderlijke klasse te zijn. Dat zij het laatste u16 toernooi met het nederlandse team weinig speeltijd kreeg mag op zijn minst opmerkelijk genoemd worden, gezien het grote verschil dat zij vandaag maakte voor haar team. In deze finalewedstrijd kwam dat tot uiting met 19 punten, waarvan drie driepunters.