Terwijl er aan alle kanten afscheid genomen wordt van het basketballseizoen, is de Mu16 bezig met het hoogtepunt daarvan, namelijk de Nederlandse kampioenschappen in Katwijk. Op twee zaterdagen wordt daar gestreden om de landstitel door de vijf rayonkampioenen. Voor de Landslake Lions stonden om 12 uur de Eindhovense Almonte dames op het programma. Die hadden in de eerste wedstrijd al verloren van Grasshoppers, de thuisploeg, maar bleken een zeer taaie tegenstander te zijn. Zo ook in deze wedstrijd. Na de eerste tien minuten was alles nog in evenwicht, 12-12. De speaker kon in de tweede periode nog enthousiast aankondigen dat Almonte op voorsprong gekomen was, 16 – 19, maar een 8 – 0 run zorgde voor het eerste gaatje tussen de twee teams. Bij het aanbreken van de rust stond het 30 – 25. Het krachtsverschil was al een beetje aangetoond en werd verder uitgebouwd in de tweede helft. Bij 36 – 30 was er misschien nog sprake van een wedstrijd, maar bij 55 – 39 zeker niet meer. Routineus werd de wedstrijd door de leeuwinnen uitgespeeld: 70 – 47. Net als tegen Grasshoppers eerder die dag moest Almonte haar meerdere erkennen in de tegenstander.

Om zes uur stond de wedstrijd tegen Jolly Jumpers op het programma. De landskampioen van de u14, aangevuld met u16 speelsters vormt een team dat vooral een sterke drive naar de basket heeft. Voor Landslake Lions reden om de verdedigende tactiek aan te passen. En dat werkte. Was Jolly Jumpers vooraf nog een titelkandidaat, na een paar minuten verdween die status als sneeuw voor de zon. Bij 6 – 17 stopte de teller in het eerste kwart, maar dat was nog lang niet genoeg. Landslake Lions maakte in de tweede periode nog eens 30 punten, wat de ruststand van 22 – 47 opleverde. Dan is het altijd even oppassen om goed uit de kleedkamer te komen, maar het verschil in kwaliteit was gewoon te groot. Bij 33 – 70 werd de grootste voorsprong bereikt, maar toen was de Landsmeerse formatie al met alle speelsters van de bank verschenen op het veld. Dat zorgde echter niet voor een grote dip, namelijk bij 51 – 86 werd de eindstand bereikt.

De Landsmeerse ploeg imponeerde dus duidelijk op de eerste dag, waar niet iedereen rekening mee gehouden had vooraf.

Twee winstpartijen voor Landslake Lions en Grasshoppers, betekent dat die twee ploegen komende zaterdag om zes uur tegen elkaar staan opgesteld. Om twaalf uur speelt de Landsmeerse formatie eerst nog tegen RTC Noord en Grasshoppers om twee uur tegen Jolly Jumpers. In het meest voor de hand liggende scenario is de wedstrijd om zes uur dan de finale voor het landskampioenschap. Die moet dan binnengehaald worden in een kolkend Cleyn Duin in Katwijk, waar veel thuispubliek aanwezig zal zijn. Voor een aantal speelsters van Landslake Lions is dit het derde achtereenvolgende Nederlands Kampioenschap dat ze spelen. Vorig jaar werd dit team derde met de u14, en het jaar daarvoor eerste.