Dit weekend stond al weer voor de 8e x het Amical Basketball Tournament op het programma. Voor onze Landslake Lions U14 meiden was dit de 1e keer dat ze erbij waren en meestreden tijdens dit 2daagse toernooi in Enschede. Omdat Enschede voor ons toch een stukje te ver rijden was en omdat we dit seizoen op een leuke wijze samen wilden afsluiten, kozen wij ervoor om op vakantiepark Het Stoetenslagh te verblijven in een aantal zeer fraaie (en vooral betaalbare chalets).
amical foto 4
Zo konden we genieten van de zon, het zwembad & meer, en vooral veel fun! En dat het vooral veel fun was dat bleek al snel, want de 1e nacht deden de meeste speelsters natuurlijk geen oog dicht.. Dit resulteerde dan ook in een team wat tijdens de 1e toernooidag niet fel genoeg was en blessures die daardoor sneller dan gepland om de hoek kwamen kijken.
Uiteindelijk speelden we op de 1e dag, 3 games, waarvan we 2 nipt verloren (5puntjes verschil) en 1 ruim. Vooral het feit dat we niet wakker/niet fel waren, maar nog meer door het feit dat we veel persoonlijke fouten maakte op doelpogingen, zorgden ervoor dat de tegenstanders deze games toch (te makkelijk) wonnen. Conclusie, zonder deze vele persoonlijke fouten & daaraan gekoppelde tegenscores, zouden we 2 van de 3 games wel gewonnen hebben.
S’avonds na dag 1 snel terug naar het vakantiepark, de speelsters bijkomen in het zwembad, de begeleiders lekker in de zon bijkomen op het terras. Later op de avond sloten we deze dag af met heerlijke bord pasta en een leuke Quiz die door Kim in elkaar was gezet.
Amical 2
(Tijdens deze quiz kregen de speelsters in groepen een aantal leuke vragen over de schoenmaten van hun coaches tot de NBA ploeg die de meeste kampioenschappen had behaald, waarbij de speelsters een dierengeluid moesten maken als ze het antwoord wisten wat natuurlijk een hilarisch tafereel gaf tijdens de verder stille avond).
We spreken daarna wel af dat we frisser aan de volgende dag wilden gaan beginnen, dus op tijd slapen…..
Tsjah, dat op tijd slapen leek geen probleem, alleen het op tijd wakker worden was een heel ander verhaal. Uiteindelijk vielen een aantal meiden terug in slaap deze zondagochtend en wisten we na veel gehaast (en hopelijk zonder een bekeuring voor te hard rijden), 3minuten voor aanvang van de 1e game op zondag de hal binnen te stormen. Geen ideaal begin, maar de meiden leken toch nu al frisser en gretiger…
De 1e tegenstander deze 2e dag was voor ons en bekende; Hillegom. Reeds 2 x eerder tegen gekomen dit jaar, 2 x gewonnen.
De speelsters werkte hard & er werden deze keer minder fouten gemaakt. Wel werd er een aantal keer slecht de bal rond gespeeld. Uiteindelijk wisten we vooral dankzij een spurt halverwege de game, de game aan het eind te winnen met 1 punt verschil. Die winst was binnen.
In de 2e game wachtte een zware tegenstander. De nummer 1 uit de poule: Green Eagles U16 Meiden. Een team met een aantal zeer lenige en snelle meiden en een center die voor veel scores zorgt. Verder hadden zij nog niks verloren. Wij begonnen goed en fel aan de game, maar toch bleken de lange center(s) en een vooral op een sportieve wijze, agressieve forward te zorgen voor de ene na andere tegenscore en stonden wij al snel tegen een ruime achterstand te kijken. Dit kon en moest anders. De Speelsters kregen nogmaals de opdracht feller onder het bord te zijn, beter te rebounden en we gaven onze center Joella de opdracht om hun center, die bijna een kop groter was, te blokken/te fronten en niet achter maar voor haar te proberen te komen. Wat volgende was een fel spelend Landslake Lions met een inzet en gretigheid die ik pas 1 x eerder had gezien dit seizoen. Ook al wisten we dat we deze game niet meer konden gaan winnen, wilde de meiden niet opgeven. Joella deed haar best en bleek iedere keer een ware plaag te zijn voor de center van Green Eagles. Door haar iedere keer op te zoeken & vast te zetten, maar vooral door ontzettend hard te werken van het gehele team, wisten de Green Eagles niet veel meer te scoren en de center die wist in de laatste 8,5 minuut zelfs geen enkele score te maken. Zij raakte door het felle en harde werken van Joella en later ook door Kirsten zo geïrriteerd, dat ze het maar opgaf. Mede hierdoor konden wij vrijer spelen en was er na afloop een goed gevoel bij het gehele team aanwezig.
De laatste game was tegen thuisploeg Amical. Een onbekende voor ons, maar naar mijn inzicht niet de meest technische. De opdracht was dan ook vooral weer fel en snel te spelen. Gebruik te maken van onze snelheid en de tegenstander vast te zetten. Amical wist hier op sommige momenten geen raad mee, ook al wisten wij helaas niet altijd de score af te maken. Uiteindelijk resulteerde ons snelle en felle spel in een ruime winst.
Deze 2e dag was duidelijk een dag waarin de meiden iets goeds neer wilde zetten. Vooral de omkeer in wedstrijd 2 tegen de sterkste tegenstander van dit toernooi, was erg mooi en soms zelfs indrukwekkend om te zien. Speelsters die weer stappen hebben gemaakt en zaken hebben laten zien die ik dit seizoen nog niet eerder heb gezien. Blijkbaar zorgen ook deze keer ervoor dat sterke tegenstanders, juist ons de kracht geven boven ons niveau uit te stijgen. Ik kan dan ook als coach trots zijn op deze mooie 5e plek, een plek die dit weekend met veel fun (en weinig slaap) behaald werd.. Leuk was daarbij vooral ook te zien dat meiden elkaar steunden & dat op beide dagen een aantal ouders de moeite hadden genomen om “even op en neer te gaan” om het team aan te moedigen.. En dat met een reis van 1uur en 45minuten, wil ik ook deze ouders bedanken!
Voor onze u14-1 meiden betekende dit niet alleen de laatste game van dit seizoen, maar ook de laatste game als team. Komend seizoen zal een aantal meiden de overstap maken naar de U16leeftijd en wie weet gaan zij elkaar in de competitie weer treffen. Het kon dan ook niet anders, om een dag als deze af te sluiten bij de bekende grote gele “M”.
Amical 3 foto
Speelsters, (aanwezige) ouders, begeleiders; Bedankt!
(Ook Landslake Lions U20 was tijdens dit toernooi aanwezig en wist een mooie 3e plek te behalen).