Zaterdag 10 mei is in Den Helder de Mu16 van onze vereniging Noord Hollands kampioen geworden. Om dit te bereiken moest er een driekamp gespeeld worden met Hoofddorp en Den Helder. De eerste wedstrijd, tussen die twee verenigingen, werd gewonnen door Hoofddorp met 45 – 48. Daardoor werd de verliezer, Den Helder, de eerste tegenstander van de Landslake Lions. De Lions speelden een gedegen wedstrijd tegen de thuisploeg. Via 12 – 9 werd de russtand bepaald op 23 -11. Na het derde kwartstand stond het 40 – 17 en uiteindelijk werd het 51 – 26.

Na een pauze van iets meer dan een uur, waarin de speelsters uitgebreid verzorgd werden in de kleedkamer, stond Hoofddorp op het programma. Die ploeg scoorde in de eerste helft meer punten tegen ons dan de eerste tegenstander in de hele wedstrijd. Rust: 29 – 27. In het derde kwart werd het verschil gemaakt, 45 – 36, en niet meer weggegeven. Eindstand 54 – 44.

Het toernooi was goed georganiseerd door Den Helder. De jurytafel was bezet met ervaren mensen, tussen de wedstrijden door was er u10 basketball te zien en alles in de hal was duidelijk aangegeven. De verzorging van de speelsters was goed opgepakt door de ouders. Of de scheidsrechters wel of niet goed gefloten hebben zullen we nooit weten, want de bondscoach was aan het trainen met het NT in Amsterdam.

Op het programma staat nu twee wedstrijddagen ergens in rayon West, op 31 mei en 7 juni, om te bepalen welke rayonkampioen zich Nederlands kampioen mag noemen. Voorlopig is het seizoen van de mu16 dus nog niet ten einde.