De meiden van Apollo zagen in Den Helder een eind komen aan hun seizoen. De tweede halve finale van de Final Four ging verloren met 79-68.

Aan de reis kan het niet gelegen hebben. Sponsor EBS van Loon Lions had voor de reis een comfortabele touringcar (met chauffeur, dank je wel Bart!) ter beschikking gesteld waarvan de speelsters en meegereisde fans dankbaar gebruik maakten.

De opdracht was simpel, er moest eigenlijk met 10 punten verschil worden gewonnen. Tegelijkertijd weet je dat het lastig wordt tegen een team met goede speelsters uit Den Helder, waaraan nog eens een aantal CTO-ers uit alle windstreken zijn toegevoegd.

De Apollomeiden begonnen de wedstrijd goed gefocust. Het eerste de beste schot van Nina Burgert lag erin voor drie punten en ook Thelma Grotendorst wist het net te vinden. Tot 9-9 ging het gelijk op, maar daarna was het wel al snel gebeurd. Bij 18-11 moest coach Jesse Korf voor het eerste aan de (time-out) noodrem trekken. Die noodrem zorgde wel dat het allemaal wat langzamer ging, maar na de eerste periode was de achterstand al opgelopen tot 15 punten, 30-15.

In de tweede periode kwamen de Apollomeiden terug in de wedstrijd en het leek erop alsof een zelfde scenario als in de eerste wedstrijd zou gaan gebeuren. Nina Burgert gooide er twee driepunters in en Zita Nelissen scoorde in deze periode zes punten en Denise Bloemkolk nog eens vier. Ruststand 43-33.

Na de rust kroop Apollo verder dichterbij. Er waren scores van Mirthe Meskers en Andrea Volkers en de achterstand werd teruggebracht via 45-40 en 50-45 naar zelfs 50-48. Apollo zat echter in foutenlast en Den Helder kreeg vanachter de vrije worplijn de kans om weer uit te lopen. Na de derde periode was de Apolloachterstand nog maar vijf punten bij 58-53.

In de laatste periode namen de krachten bij de Apollomeiden af. Den Helder kon beschikken over een ruim gevulde bank en ging de wedstrijd uitspelen. De beslissing viel toen bij 64-57 een Helderse driepunter raak ging en het verschil weer op 10 punten uitkwam. Er was nog een laatste poging van Apollo toen de meiden terugkwamen tot 69-65 na een score van Beau Baars en driepunters van Nina Burgert en Denise Bloemkolk. Daarna was de foutenlast te groot, moesten er twee Apollomeiden met vijf fouten naar de bank en werd de wedstrijd definitief vanachter de vrijeworplijn beslist. Eindstand 79-68.

Met de nederlaag komt een eind aan het eredivisie u20-avontuur voor BC Apollo vrouwen U20. Volgend seizoen zal het team op de velden in de eredivisie U20 terugkeren onder de vlag van Landslake Lions.

Scores: Nina Burgert 24, Denise Bloemkolk 13, Mirthe Meskers 12, Zita Nelissen 8, Thelma Grotendorst 5, Andrea Volkers 3, Beau Baars 2, Lisanne Bonnema 1.