In een goedgevulde Apollohal verloren de Apollomeiden met 56-65 van Den Helder. De eerste wedstrijd in de halve finale van de Final Four serie kende meerdere gezichten en werd beslist in de laatste periode.

De wedstrijd begon ronduit slecht voor Apollo en dat zat hem vooral in het benutten van de kansen. Zowel vanuit het veld als van achter de vrije worp lijn werd te weinig gescoord. De Helderse dames scoorden wel makkelijk zodat het na de eerste periode maar liefst 5-21 stond en we af leken te gaan op een kansloze wedstrijd.

De Apollomeiden dachten daar toch anders over en pakten de zaken wat voortvarender aan. Andrea Volkers opende de score in de tweede periode met een schotje. Beau Baars mikte drie keer raak van achter de driepuntslijn en Nina Burgert en Mirthe Meskers kwamen een paar keer goed door met drives. Langzaam maar zeker werd de achterstand teruggebracht en kwam de 29-33 ruststand op het bord.

Ook na de rust kende Apollo een prima fase. Zita Nelissen zette Beau Baars goed vrij onder het bord en blokte meteen daarna een Helders schot. Het aantal teamfouten van Den Helder liep meteen in de derde periode snel op en daarvan kon Apollo profiteren. Bij 34-35 was Apollo bijna langszij, maar nonchalant verdedigen bood Den Helder de kans op vier rake schoten en het werd 34-45. Drie punten van Mirthe Meskers en benutte vrije worpen van Beau Baars en Thelma Grotendorst brachten Apollo terug in de race. Epiphany Etienne bracht de gelijkmaker op het bord, 45-45. De stand na de derde periode kwam uiteindelijk op 46-47.

De wedstrijd werd echter beslist in de eerste twee minuten van de laatste periode. Den Helder begon met balbezit en scoorde en vervolgens werd de bal tot twee keer toe weggegeven door de Apollomeiden. Uit beide turnovers kwamen scores en vervolgens liep de stand op naar 46-57. Een klein Apollosprintje met een driepunter van Beau Baars bracht de stand nog naar 56-62, maar deze periode zat Apollo in teamfouten trouble. Eindstand 56-62.

Scores: Beau Baars 25, Mirthe Meskers 13, Nina Burgert 7, Andrea Volkers 5, Epiphany Etienne 4, Thelma Grotendorst 2.