De reguliere competitie in de eredivisie is afgelopen. Voor de bovenste vier ploegen is er nog een nagerecht en dat is deelname aan de Final Four.

De Apollomeiden kwalificeerden zich als vierde in de competitie voor die wedstrijdenreeks. Daarom moet aangetreden worden tegen de nummer 1, Den Helder. In de andere wedstrijdenreeks spelen Binnenland en Grasshoppers tegen elkaar. Het krachtsverschil tussen deze vier teams is niet groot. Den Helder eindigde met twee punten meer dan Binnenland en Grasshoppers en met vier punten meer dan Apollo.

In de reguliere competitie troffen Den Helder en Apollo elkaar twee keer. De eerste keer in Den Helder was een slechte wedstrijd voor het Apolloteam en die wedstrijd ging dan ook met grote cijfers verloren. De tweede wedstrijd in Landsmeer werd door Apollo met 72-63 gewonnen.

Wedstrijd nummer één wordt gespeeld op vrijdag 02 mei om 20.00 uur in de Apollohal. De tweede wedstrijd is op zondag 11 mei in Den Helder.