Zondag 27 april vond in Hoofddorp het Noordhollands Kampioenschap plaats. De winnaar vertegenwoordigd Noord-Holland op de Nederlandse Kampioenschappen. Ervaring leert ons dat het NHK al een NK op zich is. Noord-Holland beschikt namelijk over 3 hele goede Basketballclubs. Naast Landslake (Loon) Lions, zijn dit ook Den Helder en Hoofddorp. Hoofddorp had de organisatie op zich genomen en dat hadden zij prima gedaan. Onze dank hiervoor. Onze meiden moesten aantreden in de eerste wedstrijd tegen Hoofddorp. Geen onbekende van ons en een goede, geduchte tegenstander. Een zeer spannende wedstrijd waar onze meiden waren gestart met een voorsprong en deze als leeuwen hadden verdedigd en uitgebouwd. Het werd nog wel even spannend toen wij tegen een technische fout opliepen met maar 4 pnt voorsprong. Echter kon Hoofddorp dit buitenkansje niet verzilveren. Maar ook al hadden zij dat gedaan, onze meiden bleven de hele wedstrijd zeer rustig spelen. Lieten zich niet van de wijs brengen. Speelden punt voor punt. Uiteindelijk wonnen zij de wedstrijd en daar viel ook niets op af te dingen. Werkelijk als een team gespeeld. Klasse. Het kostte wel veel kracht. Om 16 uur moesten zij aantreden tegen Den Helder die hiervoor Hoofddorp had verslagen. Het was een zeer spannende finale. Onze meiden werden naarmate de wedstrijd vorderde toch meer vermoeid en de precisie ontbrak, vooral verdedigend lieten wij wat steken vallen. Helaas redden wij het niet niet. Met 4 pnt verschil trok Den Helder de winst naar zich toe. Ontegenzeggelijk hebben onze meiden fantastisch gestreden, complimenten voor de inzet en als het even tegen zat toch rustig gebleven. Ook omdat de tegenstanders van Hoofddorp en Den Helder gemiddeld 1 jaar ouder waren, kunnen we spreken van een zeer mooie dag waar ook veel is geleerd. Jullie hebben de veel meegereisde supporters twee goede wedstrijden laten zien.  Al deze meiden, behalve Gabry en Courtney, zullen ook tijdens NHK U16 aantreden. Wellicht is er ergens bij de NBB een regel dat wij Gabry en Courtney mee kunnen laten doen.Het moet mij toch wel van het hart dat de organisator, de NBB, voorbij gaat aan het feit dat er in NH 3 sterke teams zijn en dit heb je in andere gewesten niet. Jammer dat dan ook altijd maar 1 van deze 3 teams op het NK aanwezig kan zijn. Waarom organiseer je een NK waar niet de beste teams aan mee kunnen doen? Het is geen NK voor clubteams maar voor Gewesten. Ook de wedstrijden op 1 dag laten plaatsvinden vind ik toch wel een belasting voor de meiden. Waarom dit niet meer spreiden. Gebeurt volgens mij in andere gewesten wel. Gelijke kansen? Daar komt ook nog een wat ingewikkelder verhaal bij, en dat is dat een aantal meiden van Hoofddorp en Den Helder bij het talententeam van CTO trainen, daar ook in Dames 1 kunnen spelen, maar een jeugdlicentie hebben bij Hoofddorp of Den Helder, waar zij 1 keer in de week trainen en ook spelen. Deze meiden mogen meedoen bij de jeugdteams. Stel je voor dat Joel Veltman traint met de selectie van Jong Ajax, soms speelt in het 1e team, maar ook meedoet bij het 1e van IVV. Snapt u het nog? Die meiden kunnen er niets aan doen, maar ik wil er toch maar mee aangeven dat ik als een onbekende in de basketbalwereld erg aan de NBB moet wennen. Onze meiden hebben het daarom super gedaan. Werkelijk genoten, ik kan het niet anders zeggen. Boris en Molly, bedankt voor het coachen van dit mooie stel. Applaus en op naar een mooie toekomst in Landsmeer.

Groet van Supporter Rob