Deze zaterdagochtend speelden onze U14-1 meiden van Landslake Lions een 4 tal wedstijden tijden het alweer 8e Ladies Day Tournament te Amersfoort. Een toernooi dat dankzij Dirk Marchal (en zijn aanhang) georganiseerd wordt, speciaal gericht op meiden & damesteams. (mijn dank aan de organisatie).
Voor onze U14-1 meiden betekende dit toernooi tevens dat we voor het eerst uit zouden komen tegen teams van dezelfde leeftijd en dus ook fysiek gelijkwaardige tegenstanders. Voor Landslake Lions dus de opdracht om de “Fysieke ervaring” die zij afgelopen maanden hadden opgedaan in de competitie, deze mee te nemen de wedstrijd in en daarmee de U14 tegenstanders (en 1 U12 team van Flashing Heiloo) onder druk te zetten.
Ondanks het soms te snelle en slordige spel, wisten we Flashing Heiloo in de 1e game ruim te verslaan. (Eindstand: 27-2).
Helaas was hierin, zoals vaker tijdens toernooien, het welbekende “heen en weer basketball” veelvuldig te zien en was er van organisatie weinig terug te vinden. (Flashing Heiloo bleek uiteindelijk 2e te zijn geworden en van dit jonge team gaan we zeker nog vaker horen!).
Ook in de 2e game tegen Arnhem Eagles Mu14, openden wij de scoren en wisten we vooral door een goede defense, de score makkelijk uit te breiden. Ook dit werd een gemakkelijke overwinning.
Voorafgaand aan de 3e game, kregen onze meiden de opdracht meer ruimte voor elkaar te maken en meer organisatie en rust te zoeken. Langzamerhand gebeurde dit ook en kwamen hierdoor meerdere mooie passes die op de juiste wijze werden afgerond. Vooral vanaf onder het bord/dichtbij de basket scoorde wij vandaag er flink op los! Uiteindelijk werd hierdoor ook het team van Crackerjacks Mu14-1 eenvouding weg gezet. Wel waren zij tot nu toe de sterkste en vooral meest fysieke tegenstander.
In de laatste game tegen het 1e team van Zoebas U14 meisjes, werd er vooral als 1 team gespeeld. Veel passen en elkaar vooral de scores gunnen. Uiteindelijk wisten we deze laatste wedstrijd dan ook op een fraaie wijzen af te sluiten met scores die steeds mooier werden, en waarin ook speelsters die normaliter weinig tot score kwamen, nu het netje makkelijk wisten te vinden. Ook deze laatste tegenstander werd verslagen en daarmee werd de 1e prijs tijdens dit toernooi verdiend behaald & wisten ook alle speelsters tot scoren te komen.
Tijdens deze dag waren er totaal 10 U14 teams aanwezig die in 2 poules streden om de prijzen. In de andere poule werd het U14-1 team van BC Apollo 1e, maar uiteindelijk bleken onze U14-1 meiden van Landslake Lions van alle U14 teams het beste doelsaldo en daarmee het beste resultaat te hebben behaald deze dag. Knap gedaan!
Gefeliciteerd meiden!
(videoverslag volgt later).

toernooi foto 1
toernooi foto 2