De laatste wedstrijd van het seizoen had geen enkele waarde meer. De prijzen waren verdeeld dus lekker vrij spelen zou je zeggen. Toch had Grasshoppers nog wat goed te maken. De laatste wedstrijd tijdens het reguliere seizoen waren ze weggespeeld in Landsmeer. Dat was ook de meest ruime overwinning van Landslake dit seizoen. In een mooie ambiance en spelend op het centre court met muziek en aardig wat supporters, waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken. Tijdens het eerste kwart golfde het spel op en neer en was Landslake de boven liggende partij. Er werd hard gewerkt en zowel aanvallend als verdedigend werden flink wat rebounds gepakt. En dat ondanks dat Onne nog in Spanje zat met school. Ymaro en Baruch speelde geconcentreerd onder de basket wat resulteerde in winst na 1 kwart 15-14. In het 2de kwart werd er sterk begonnen met 3 scores op rij en een lekkere voorsprong van 7 punten. Grasshoppers schakelde over op zone en weg was de voorsprong. Plotseling werd er veel balverlies geleden en verslapte de passing. Met drie schoten van David op rij kwam 31-32 op het bord. Na rust viel Alex uit met een knieblessure en schoof hij aan naast Ruben die de aankomende tijd niet kan spelen. (Groei problemen aan de knie) Het uitvallen van Alex had veel invloed op het aanvallende spel van Landslake. Toch kon het nog aardig op opgevangen woden door de anderen. 11-16 in het derde kwart bood nog alle kansen voor Landslake, zeker daar de coach van de Katwijkers bleef mekkeren tegen het goed leidende arbitrale duo. Een technische fout werd zijn deel. Het laatste kwart viel Landslake ver terug. Het aanvallende spel liep niet meer en de zone werd aan flarden geschoten en we hielpen een handje mee door bijna alle, 9 uit 10, vrije worpen te missen. (17 over de hele wedstrijd) Laatste kwart werd 8-20. Eindstand 50-68. Daar had meer ingezeten zei ook de coach van Grasshoppers naar afloop. Zij waren onder de indruk van de vorige winstpartijen van Landslake en wilde de final four winnend afsluiten. En zo geschiede.

Topscorers: David 22, Ymaro 8, Baruch 8

Clemens Post