De vrouwen U20 van BC Apollo plaatsten zich door een 67-79 overwinning bij Rent-a-Professional voor de Final Four van de vrouwen eredivisie onder 20.

Vooraf waren er veel bespiegelingen en werd er gerekend over het aantal punten voor en tegen, wat er zou gebeuren bij een overwinning en met hoeveel punten er eventueel nog verloren zou mogen worden. Uiteindelijk moest het echter toch op het veld worden uitgevochten.

En een duel op het veld werd het: De ploeg uit Bemmel kwam rap uit de startblokken. Al snel stond een 9-4 achterstand op het bord en het ging van kwaad tot erger. Het werd 18-9 en na de eerste periode stond er zelfs al 24-14 op het bord. En die 10 punten verschil was al bijna het verschil van 12 punten dat de Bemmelse ploeg nodig had.

Ook in de tweede periode liep het nog niet goed bij de Amsterdams/Landsmeerse combinatie. Rent-a-Professional probeerde door te drukken en onder andere door een aantal driepunters was de Apollo-achterstand opgelopen tot 49-31.

Het moest anders, het moest beter, en er moest een tandje bijgezet worden. Coach Jesse Korf benutte de rust om zijn ploeg verdedigend anders neer te zetten en de meiden besloten de tweede helft er vol voor te gaan. Dat ging zich uitbetalen. Eerst liep Rent-a-Professional nog weg tot 52-32, voordat Apollo wat terug ging doen.

Beau Baars schoot een drietje raak op 54-37 en dat was de voorbode van nog veel meer actie. De maximale Bemmelse voorsprong was 58-37, maar toen kwam er een 0-11 run voor de Apollomeiden. Na een benutte vrije worp van Zita Nelissen was het ineens 58-48 en was Apollo terug in de wedstrijd.

In de laatste minuten van de derde periode scoorde Apollo na twee drietjes van Beau Baars en een score van Nina Burgert en was de stand bij de periodewissel 62-56 voor Rent-a-Professional. Het meegereisde Apollopubliek, begon zich te roeren en ging er eens goed voor zitten. Daarbij was de steun van een aantal meiden van Loon Lions Dames 1 méér dan welkom.

In de vierde periode werd de Bemmelse verdediging meteen afgebluft door drie aanvallende rebounds van Nina Burgert en Andrea Volkers (2). Nadat Andrea Volkers scoorde werd het 62-58 en toen de onvermoeibare Nina Burgert er nog zeven punten op rij inlegde, werd het stil in Bemmel. Apollo stond vóór en met nog zeven minuten te spelen en een 62-65 stand was de wedstrijd totaal omgekeerd en gekanteld.

Rent-a-Professional kwam nog één keer langszij op 65-65 en vervolgens maakten Denise Bloemkolk en Mirthe Meskers ieder met een driepunter het karwei af. De aanvallen werden langer en langer, de tijd verstreek, het werd 67-79 en Apollo gaat door naar de Final Four.

De eerste wedstrijden van die Final Four reeks gaan tegen Den Helder, dat dit weekend in de laatste reguliere competitiewedstrijd verloor van Shooters met 57-60. In de andere Final Four serie spelen Binnenland en Grasshoppers tegen elkaar. De data van de wedstrijden moeten nog worden vastgesteld.

Scores: Nina Burgert 26 (10 rebounds, double-double) , Beau Baars 22 (5×3), Mirthe Meskers 13 (5 rebounds), Andrea Volkers 11 ( 11 rebounds, double-double), Denise Bloemkolk 5 (5 rebounds), Epiphany Etienne 1 (4 rebounds), Zita Nelissen 1 (3 rebounds).