Dit weekend valt voor de vrouwen U20 van Apollo de beslissing over deelname aan de Final Four. Die beslissing valt in een wedstrijd in Bemmel tegen Rent-a-Professional op zaterdag 12 april om 14.00 uur.

De situatie vooraf is als volgt: Apollo staat momenteel op de vierde plaats, achter Den Helder, Binnenland en Grasshoppers die zich al geplaatst hebben voor de Final Four. De Apollomeiden hebben een voorsprong van twee punten op Rent-a-Professional.

Wanneer Apollo wint, eindigt het team definitief op de vierde plaats. De eerste wedstrijd tussen Apollo en Rent-a-Professional eindigde in een Amsterdamse overwinning met 76-65. Wanneer Rent-a-Professional met minder dan 11 punten zou winnen, is Apollo alsnog geplaatst, bij meer dan 11 punten verschil zijn de Bemmelaars geplaatst.

Als het puntverschil in de uitslag precies 11 punten in het voordeel van Rent-a-Professional zou zijn, komt er een volgende tie-break regel uit het competitieboek in beeld. De volgorde in de ranglijst wordt dan bepaald door het doelgemiddelde van alle wedstrijden van beide teams. Dat doelgemiddelde van Apollo is beter dan dat van Rent-a-Professional en dan zou Apollo dus ook geplaatst zijn.

Beide teams komen aan de start met een goede wedstrijd van afgelopen weekend in de benen. Apollo won van koploper Den Helder met 72-63 en Rent-A-Professional won van Binnenland met 64-78.