Dit weekend stonden er 2 games voor onze U14-1 meiden op het programma. Op zaterdag uit bij Harlem Lakers en zondag thuis tegen Den Helder Mu16-2 met U18 speelsters.
Tegen Harlem Lakers speelde we geen goede game. De tegenstander moest het vooral hebben van hun nummer 24, maar die kwam weinig tot score. Zelf lag aan onze zijde de nadruk vooral op de aanval, maar miste we de kansen, gaven we ballen weg en hadden we te veel turn overs. Alleen in het 3e kwart kwamen we sterk terug door goed teamspel, de open ruimtes te zoeken en een aantal snelle scores. Uiteindelijk een verlies met 11 punten. Alleen de defense stond er vandaag soms erg goed voor, waardoor Harlem Lakers veel moeite had met de scores.
Zondag de thuiswedstrijd tegen Den Helder;
foto 1 vandaag
Eerder verloren we ruim van dit team, dat vaak in een deels zone (sagging defense) staat. Op deze manier sluiten ze de bucket af en proberen ze een tegenstander als ons van buitenaf te laten schieten.
Vooraf had ik de meiden uitgelegd dat we iets recht hadden te zetten. Ten eerste vanwege het slechte spel van een dag ervoor, waarin we technisch beter waren maar we het zelf hadden weg gegeven en de inzet er niet was en vanwege dat we het seizoen op een positieve wijze wilde afsluiten.
Opdracht was om geconcentreerder aan de wedstrijd te beginnen, de nadruk op de defense te leggen en proberen de bal rond te passen en vanaf de kop van de bucket voor een open score te gaan.
En of het aan de warming up lag, waarin de dames ruim de tijd namen om samen schouder aan schouder elkaars afspraken door te nemen en elkaar op te peppen; maar de inzet was vanaf seconde 1 erg hoog. Het team speelde meer samen en de bal ging sneller rond dan gisteren. Maar ook nu misten we toch vooral veel makkelijke kansen, waardoor Den Helder beetje bij beetje verder voor kwam te staan. Vooral op de vrijeworp lijn ging er veel mis, daar waar Den Helder de meeste ballen wel raakte.
Toch was ik als coach vooral trots op het verschil tussen de inzet van deze wedstrijd en die van gisteren. Met deze inzet zou je zelfs nu iedere game kunnen winnen. Ook bij de meiden was bij iedereen een trots gevoel te zien, dat er eindelijk samen gewerkt en gespeeld werd en iedereen haar best deed om de ander te steunen.
Op verdedigend gebied speelden we vandaag misschien 1 van de beste wedstijden dit seizoen, waardoor ook Den Helder veel kansen mistte en soms zelfs in wanhoop de ballen schoot, met daarbij 2 fraaie Blocks van onze speelsters Kirsten (de langste) en Jo (de kleinste)
Voor het eerst werd er dit seizoen daarbij flink gebruik gemaakt van het uitboxen en het gebruiken van je eigen lichaam om fysiek meer ruimte te creeeren. Soms stonden we daarbij nog niet helemaal goed, waardoor Den Helder toch iets te veel kansen kreeg, maar de vooruitgang was duidelijk zichtbaar.
Uiteindelijk kwamen we meerdere keren terug (tot max 7 punten), maar is een wedstrijd van 4 kwarten spelen tegen een team van gemiddeld 3 jaar ouder, toch iets te zwaar & werd deze dan alsnog verloren, slechts met 15 punten deze keer. (eindstand: 43-58)
Toch is het vooral een positief gevoel bij speelsters, coach en ouders aanwezig over de intensiteit en het samenwerken. Daarbij scoorde alle aanwezige speelsters en ook dat was een compliment waard voor het teamspel.
Voor ons is dit dan ook zeker een waardevol weekend geweest, zeker omdat we nog een 2 tal toernooien gaan spelen, waarbij we ook dan in een weekend tijd, meerdere wedstrijden gaan spelen.
Vandaag konden we dit positieve gevoel dan ook niet op een andere manier af sluiten dan gezamenlijk te genieten van een heerlijke schaal met bittergarnituur, gemaakt door Dennis.
foto 2 vandaag

Persoonlijke scores:
Josefien: 10 punten, Sabrina: 8 punten, Indy: 7 punten, Joella: 6 punten, Kirsten & Jo: 3 punten, Lois, Julia & Fleur: 2 punten.