JU16-1 pakt Woodpeckers in uitwedstrijd.

Met het kampioenschap buiten bereik en nog 2 wedstrijden te gaan kwam de u16 1 met goede moed in Houten aan. De winst tegen Crackerjacks vorige week smaakte naar meer ondanks dat er niks meer te verdienen was. De 3 eerdere ontmoetingen tegen de jongens uit Houten waren leuke duels geweest waarin sportief en goed gespeeld werd. Woodpeckers heeft moeite met het spel van Landslake en stralen dat ook uit. Zij hebben lange jongens met een goed schot en veel kracht onder de borden. Tijdens het eerste kwart was daar niet veel van te merken. Landslake speelde geconcentreerd en voerde een straffe man to man verdediging uit. Alex en David openden de score en via 14-15 werd het 17-14 in het eerste kwart. De coach van de Houtenaren probeerde van alles om zijn team weer op de rit te krijgen. Dat lukte in het 2de kwart. Een 9-0 run bracht 23-17 op het bord nadat landslake 5 minuten niet tot scoren kwam. David brak de ban en samen met een paar goede drives van Alex brachten ze Landsmeer weer terug in de wedstrijd. Twee schotjes van Ide en de ruststand kwam op het bord. 32-28. Onder de borden pakten de Leeuwen steeds meer rebounds ondanks het lengte overwicht van Woodpeckers. Het derde kwart begon van beide kanten rommelig met veel balverlies en slechte afwerking onder de ring. Gideon greep in met een zone die verdedigend goed uitpakte. Eli, Ymaro Haji, Job en Rodney vochten voor elke bal, Onne en Baruch pakten rebound na rebound en Alex legde de verdediging van Woodpeckers bloot door een aantal fraaie drives. 46-40 na het derde kwart. De geschiedenis leek zich te gaan herhalen, mee kunnen komen maar net niet kunnen toeslaan. Deze keer liep het anders af met goed verzorgd basketbal In het vierde kwart. Had de coach van Woodpeckers in de rust nog met de deuren gesmeten om zijn mannen aan de praat ten krijgen, nu legde hij zijn hoofd tussen de handen van berusting. Landslake ging namelijk het vierde kwart zeer gedreven het veld in. Een 18-0 run door alle rebounds te pakken en de fastbreak te gebruiken waar het voor bedoeld is, scoren. Een mooi blok van David tegen het bord was de slagroom op de taart dit kwart. Woodpeckers leek wel niet meer mee te doen, tot aan de laatste minuut toen er nog een speler uit Houten 4 punten ingooide. De wedstrijd was toen al gespeeld. 11-23 in het vierde kwart bracht een eindstand van 57-63. Woodpeckers droop af en onze jongens ontvingen een verdiend applaus. Na de wedstrijd gaf de coach van Woodpeckers aan dat ze het altijd lastig hebben tegen Landslake en dat dit verlies er aan zat te komen omdat: ” jullie beter zijn gaan spelen en wij niet”. Mooi compliment van een verliezende coach. Volgende week tegen de kampioen, Grasshoppers, in een wedstrijd die nergens over gaat maar wel leuk is om te zien. Ondanks de vierde plek van onze U16-1 is de top drie door onze boys alle drie een keer verslagen. Ruben heeft deze wedstrijd weer wat minuten gemaakt maar moest helaas afhaken. (Komt allemaal goed Ruub)

Topscorers: Alex 22, David 15, Baruch en Ide 6, Onne 4 (en veel belangrijke rebounds)

Clemens Post