In onze voorbeschouwing gaven we al aan dat er nog twee belangrijke wedstrijden voor de Apollomeiden op het programma stonden. Op vrijdagavond werd de toon al gezet door Rent-a-Professional. Zij wonnen met 78-64 van Binnenland en voerden daarmee de druk op het Apolloteam op in de strijd om de laatste Final Four plaatsen.

De Apollomeiden gingen prima met die druk om en versloegen op zaterdag in Landsmeer koploper Den Helder met 72-63. Door deze overwinning staan de Apollomeiden nog altijd twee punten voor op Rent-a-Professional, met nog één wedstrijd te spelen tegen datzelfde Rent-a-Professional.

Coach Jesse Korf kon eindelijk weer beschikken over center Andrea Volkers. Na een lange revalidatie van haar enkelblessure was zij fit verklaard . Denise Bloemkolk bleef dit weekend op de bank.

De eerste periode ging gelijk op, zo laten de statistieken zien: Zeven keer nam Apollo een voorsprong, drie keer kwamen de ploegen op gelijke hoogte en zes keer stond Den Helder voor. Er was een driepunter van Mirthe Meskers en zeven punten van Nina Burgert onder andere na twee steals. Na de eerste periode stond een 16-15 voorsprong voor Apollo op het bord.

In de tweede periode gingen de Apollomeiden voortvarend van start. Mirthe Meskers en Nina Burgert namen het team op sleeptouw. Andrea Volkers kwam voor haar eerste minuten van de bank en scoorde drie punten. De Apollo-voorsprong liep op naar 38-22 door een score van Epiphany Etienne, voor Den Helder wat terug kon doen. Na een 0-11 run kwam de 39-33 ruststand op het bord.

Na de rust kwamen de Helderse dames snel langszij en ze dreigden zelfs definitief weg te lopen toen er een 48-56 achterstand voor de Apollomeiden op het bord stond na de derde periode.

Apollo vocht zich terug in de wedstrijd met goed rebounden van Thelma Grotendorst en scores van Mirthe Meskers, Nina Burgert en Andrea Volkers. Steeds vaker werd een adequate oplossing voor de Helderse press gevonden . Bij 56-56 schoot Mirthe Meskers haar tweede driepunter van de wedstrijd raak en was Apollo terug in de wedstrijd. Het werd echter weer gelijk en Den Helder nam zelfs een 59-60 voorsprong.

Met nog drie minuten te spelen viel de beslissing. Andrea Volkers scoorde en pakte twee verdedigende rebounds en Mirthe Meskers, met een drietje en een gewone score, en Nina Burgert brachten de score op 68-61. Bij 68-63 en nog 1.22 te spelen koos de Helderse coach om stop-the-clock te spelen. De vrije worpen werden raak geschoten door Mirthe Meskers en Zita Nelissen voor een 72-63 overwinning.

Scores: Mirthe Meskers 29 (4 rebounds, 4 steals), Nina Burgert 22 (9 rebounds, 4 steals), Andrea Volkers 11 (6 rebounds, 2 steals), Epiphany Etienne 4, (4 rebounds, 3 assists), Beau Baars 4, (4 rebounds, 2 assists), Zita Nelissen 2 (2 rebounds), Thelma Grotendorst 0 (4 rebounds, 1 assist).