In twee weken tegen het sterke Crackerjacks spelen is geen makkelijke opdracht. Tijdens de reguliere competitie en vorige week in de final four werd dik verloren. Crackerjacks heeft een fysiek sterk team met veel lange mannen en goede schutters. Tijdens de eerste 3 ontmoetingen ging het met name in de zone verdediging mis. Vorige week werd daar de beslissing gemaakt. Tijdens de rust stonden we nog 4 punten achter. Na de rust werd het verschil met name in het derde kwart gemaakt. Onze zone en een half court press deed ons de das om. De koppies gingen omlaag en het tij was niet meer te keren. Eindstand 100-58.

Vandaag dus thuis, nieuwe ronde nieuwe kansen. Weer begonnen onze jongens goed aan de wedstrijd. Goede man to man verdediging en goede aanvallen, met soms jammerlijk balverlies bracht 12-15 op het scorebord na het eerste kwart. Het zelfde beeld in het tweede kwart. Wat opviel was dat er veel rebounds door landslake gepakt werden, dit ondanks de lange mannen van de tegenstander. Hiermee bleven we goed mee doen waardoor het aanvallendE spel rustiger werd. De press van Crackerjacks leek bespeelbaar waardoor er ruimte kwam voor Alex en David om te driven. Crackerjacks vluchten in een time-out maar hadden eigenlijk geen antwoord op het spel van Landslake. Hun spel leek ontmanteld voor rust. 29-33. De tweede helft was voor Landslake. Crackerjacks kwam in foutenlast en begon slodiger te spelen. Schoten vielen niet meer en onder borden heerste Baruch en Onne die ook aanvallend met meer zekerheid gingen spelen. Een goede prestatie na lang blessureleed en hard trainen. In het vierde kwart werd het verschil gemaakt. Alex vond de gaten in de verdediging van Crackerjacks en alle jongens stonden als leeuwen te verdedigen. De schoten gingen ook vallen en Crackerjacks liet de press voor wat het was, en daar profiteerde Landslake goed van. Het vierde kwart werd met 26-17 gewonnen en dat was geheel terecht. De tegenstander was murw gespeeld. Dat was de verdienste van het hele team. Eindstand 77-72  Met de centers weer on track en het harde werken kunnen we nog 2 mooie wedstrijden tegemoet zien.

Topscorers: Alex 22, Baruch 14, David 14.