Voor onze U14-1meiden zit, net zoals voor veel andere teams, de competitie er weer bijna op. Volgende week (5/6 april) spelen we nog een x uit tegen Harlem Laker Meisjes U16-1 & thuis tegen BV Den Helder Meisjes U16-2 (met U18 speelsters in het team).
Nog 2 fysiek zware wedstrijden dus, waarna ook dit seizoen toch weer sneller voorbij gaat als je van te voren toch iedere keer denkt.
Een seizoen met hoogtepunten (leuke trainingen, nipte overwinningen, aantal speelsters die geselecteerd zijn voor het Noord Hollands team & de sfeer) en dieptepunten (de blessures), waarin speelsters en coaches van elkaar geleerd hebben en weer stappen vooruit hebben gemaakt.
Ook een seizoen waarin er een aantal indrukwekkende overwinningen behaald werden, tegen teams die eerder nog (soms ruim) van ons wisten te winnen.
Vooral de thuisoverwinning tegen de U16-1 meiden van De Hoppers & de uitoverwinning tegen Akrides Meisjes U16-1, zal zeker niet vergeten worden. In deze laatst genoemde overwinning stonden we de gehele wedstrijd (minimaal) achter, moesten we afscheid nemen van 2 speelsters die met vervelende blessures uitvielen en moest 1 speelster aan de kant vanwege een 5e fout en zat er al 1 speelster reeds op de bank vanwege een ontsteking. Dit alles leek juist de overige speelsters in het veld (en de enthousiaste ouders op de tribune) meer energie te geven, waarna de voorsprong en daarmee de zwaar bevochten overwinning, in de laatste minuten behaald werd. Voor zowel ons als de tegenstander was dit een onverwachte mooie spannende wedstrijd met een super einde!
Tegen dit soort teams speel je dan ook graag. Teams die het beste in elkaar naar boven halen, positief en gedreven basketbal spelen en vol energie en inzet het liefst 40minuten in het veld staan.
Voor mij maakt de uitslag of de eindstand in een competitie als deze dan ook niet uit en is het vooral juist leuk om te zien dat een U14-1 team met allemaal eigen speelsters uit de club, het een aantal u16 teams erg moeilijk kan maken. Daarmee verdienen vooral deze jonge groep speelsters alle lof!
Toch zal het basketbal niet gelijk over zijn.
Op Zaterdag 19 april doen we mee tijdens het Ladies Day Basketball Tournament in Amersfoort. Een toernooi dat speciaal is opgezet voor meiden/vrouwenteams. Tijdens dit toernooi treden we in de ochtend aan tegen: Zoebas MU14, Arnhem Eagles MU14, Crackerjacks MU14 & Flashing Heiloo MU12-1.
Het seizoen zal door ons daarna afgesloten worden op 24& 25 mei, tijdens het 2daags basketballtoernooi in Enschede, georganiseerd door basketballclub Amical. Ook de U20meiden van Landslake Lions, zullen hierbij aanwezig zijn. Zelf zullen wij in 2 dagen tijd, 6 wedstrijden spelen en daarin strijden tegen: Bob oud Beijerland Mu14, Silvertown Lions Mu16, Cady ’73 Mu16, Hillegom ’85 Mu16, Green Eagles Mu16 & Amical Mu16.
2 toernooien, waarbij zoals het er nu naar uitziet, voor het eerst dit jaar alle speelsters weer inzetbaar zijn. Zodat we het seizoen op een leuke manier samen kunnen gaan afsluiten.
Natuurlijk houden we ook dan iedereen weer op de hoogte d.m.v. verslagen & Foto’s.

Landslake Lions Vu14-1 Teampictures 1