Resultaat van een kampioen, maar het spel?

Afgelopen zaterdagavond ging het hele circus richting Eindhoven om wederom tegen Almonte te spelen, waar vorige week het kampioenschap tegen werd behaald.

Voor onze wedstrijd kon starten werden we getrakteerd op een spannende wedstrijd van de heren van Almonte 1 die net aan wonnen in Overtime.
In totaal waren de meiden met 7 speelsters naar Eindhoven gekomen, waarvan Gaby  ziek was maar toch wilde spelen. Klasse Gaby. Ben je al weer wat opgeknapt? Quinty K. ging mee van U16. De andere die het strijdperk betraden waren Naomi, Courtney, Epiphany, Lisanne en Denise.
Boris was Headcoach, Molly moest zelf spelen met dames 1.

De meiden konden van start en over de 1e helft kan ik kort zijn. Beide partijen schoten veel maar het balletje ging niet door het netje. Dat is toch waar het om gaat. Kan gebeuren, maar dat wij dan ook nog verdedigend steken lieten vallen was een kampioen niet waardig.
De eerste helft eindigde dan ook in het voordeel van Almonte met maar 1 pnt verschil: 25-24. De stand is dan niet eens zo bijzonder, het spel moet beter.
De bordjes werden verhangen en LL zou uit een ander vaatje moeten tappen. Helaas was het verhangen van de bordjes de enige verandering, want het spel was nog niet je van het. Wat wel opviel is dat er toch wel geknokt werd om er een wedstrijd van te maken. Gelukkig konden jullie dit wel opbrengen, want dat heeft jullie op de been gehouden. Als het technisch even niet gaat, dan moet je het mentaal op kunnen brengen om te knokken om in de wedstrijd te blijven. Basketballen verleer je niet zo maar. Doorgaan, punt voor punt spelen, rustig blijven en basisafspraken nakomen. Ondanks dat we met achterstand het 3e kwart verlieten, 45-36, ging het al beter. Pas in het 4e kwart kwam het spel van de kampioen met tijd en wijle boven drijven en werd het heel spannend.
Uiteindelijk eindigde het 4e kwart met een stand van 65-65. En dat betekent voor de 1e keer spelen in overtime. Waarschijnlijk was dit nodig om te laten zien dat jullie kampioen zijn. Het gas ging er op en we kwamen meer punten op voorsprong. Met nog 18 seconden te spelen en een voorsprong van 2 punten volgde er een Benny Hill sketch met Denise voorop en 3 speelsters van Almonte die achter haar aan renden om de bal te bemachtingen of een fout te maken. Het leek echt een polonaise. Dit duurde wel een aantal seconden. De bal kregen zij niet te pakken, sterker nog,  daardoor kwamen onze meiden vrij te staan. Denise stopte met dribbelen, passte de bal naar Naomi en zij naar Epiphany en de wedstrijd was op slot.
Meiden, jullie hebben er weer een spannende wedstrijd van gemaakt en complimenten voor het hele team en de coach, omdat jullie allemaal er wel voor bleven knokken en toch ook in bleven geloven. En dan zie je tot waar je het kan brengen.

Bedankt namens Supporter “Rob” en uiteraard ook namens al die andere supporters.