Gisteren mochten onze U14-1 meiden het opnemen tegen de U16 meiden van Hillegom’85. Een team wat slechts 1 plek onder ons staat, maar die nog niet gewonnen had. (Aan onze zijde misten we 3 speelsters; Joella kon er niet bij zijn en speelster Jill (schouder) & Julia (enkel) zijn op dit moment geblesseerd. Dit betekende dat we slechts 2 wissels zouden hebben).
Eerder in het seizoen werd er van dit team door ons gewonnen en was ook het vertrouwen in een goede afloop deze keer weer aanwezig. Dit kwam vooral doordat er serieus en met een goede intensiteit afgelopen werd getraind door de speelsters.
Helaas konden wij (coaches Erwin & Erwin) er deze keer niet bij zijn en werd het team dan ook onder leiding van de ouders Anita & Moniek gecoached. (Dames bedankt!).
Hillegom’85 is een team wat niet heel hoog/technisch basketbal speelt en waarbij soms (te) fysieke speelsters, het wedstrijdverloop bepalen en in het ergste geval, blessures hierdoor ontstaan bij onze jonge groep speelsters.
Zoals ook vaak in andere sporten terug te zien is, zie je ook dat in dit soort wedstrijden wij niet op onze aanvallende wijze spelen, maar te veel mee gaan in de speelwijze van de tegenstander, een niveau lager dus. Dit beloofde dus wederom een wedstrijd te worden met matig spel en waarin wij zeker niet al te veel fouten mochten maken.
Onze U14 meiden pakten gelukkig al snel een voorsprong en na 2 kwarten, gingen we dan ook met 20-11 de rust in. Een lage score aan beiden zijden.
Na de rust was er niet veel verandering te zien. Hillegom kwam zelfs helemaal terug tot slechts een paar puntjes verschil. Vooral mede oorzaak hieraan was het feit dat we te dicht op elkaar stonden, waardoor er in de aanval te weinig ruimte overblijft om te dreigen en te driven. In de defense hadden onze U14 meiden vooral veel moeite met het fysieke spel van de nummer 8 van Hillegom.
Nadat aan onze zijde speelster Josefien met 5 fouten eruit moest & ook speelster Sabrina reeds al 4 fouten had, moesten we toch ingehouden spelen. Met nog 1 wissel kon het misschien nog lastig worden..
In de laatste 2 minuten kwam Hillegom met slechts 4 speelsters in het veld te staan en konden wij hierdoor toch de game eenvoudig uitspelen zonder al te veel druk. Helaas werd er ook in deze 2 minuten niet veel gescoord, omdat de ruimte niet gemaakt werd en er te veel dribbels nodig waren om tot score te komen.
Eindstand na deze wedstrijd: 30-40.
Door deze uitslag, staan we nu qua wedstrijdpunten gelijk met De Hoppers U16 en BV Den Helder U16.