Afgelopen zaterdag 15-3-14 is ons vrouwenteam U18 kampioen geworden in de interayonale klasse. En het laatste woord van de vorige zin zegt het al. Klasse.

Vooral klasse, omdat dit team in de wedstrijd tegen het toch wel gevreesde Almonte uit Eindhoven dusdanig uit de startblokken kwam dat onze Lions over Almonte heen denderden. De complimenten kwamen ook vanuit het Eindhovense kamp.
Mooie aanvallen wisselden af met mooie scores. Van lay-ups tot schoten van alle afstanden, van verschillende aanvallen tot verschillende manieren van verdedigen. Alles liep naar wens om de tegenpartij in verwarring te brengen. Hadden zij zich ingesteld op onze man to man verdediging, gingen wij weer in zone en andersom en daar ook nog variatie in. Probeerde Almonte onze aanvallen naar de basket af te stoppen, schoten wij van afstand de bal door het netje. Ach, het maakte onze meiden niets uit.
Zoals eerder al gememoreerd, is er veel individueel talent aanwezig wat door Molly en Boris is gesmeed tot een team.

“Vandaag is rood” schalmde van de tribunes en na het laatste fluitsignaal van de overigens zeer goed leidende scheidsrechters (er kon gewoon lekker gebald worden) kon er gefeest worden. Eerst was er de uitreiking van de kampioensmedailles en de beker door Chelsea. Daarna de gebruikelijke foto’s en toen hup naar de kleedkamer om het te vieren.

Zeer verdiend gezien het hele seizoen.

Er zijn nog 3 wedstrijden te gaan. Dit zullen de moeilijkste worden. Ieder team wil van de kampioen winnen. Wij (dus supporters) zijn zeer benieuwd of jullie de komende wedstrijden nog kunnen en willen laten zien dat jullie inderdaad de terechte kampioen zijn. Ook dit is onderdeel van jullie ontwikkeling en dan vooral mentaal. Kunnen jullie het opbrengen?
Wij blijven jullie in ieder geval steunen.

Van harte gefeliciteerd en een mooie beloning voor het harde werken.

Bedankt namens Supporter “Rob” en uiteraard ook namens al die andere supporters.

foto