Rond 17:15 trokken de kruitdampen op van de laatste wedstrijd. In de finale Jongens van groep 7/8 bleef het tot de laatste seconden spannend. Met nog 15 seconden te spelen en een gelijke stand wist Josep Kool van de Wagemaker school de eindstand op het scorebord te brengen. Josèp Kool werd ook als MVP bij Jongens gekozen door de LoonLions  speelsters Molly McDowell en Keshia Mosley. De MVP bij de Meisjes werd Rosa de Lange, ook van de Wagemaker school.

Dus in de Jongens finale bleek de Wagemaker de bovenliggende partij ten koste van de Fuik.

In de andere finale, Meisjes groep 7/8, was het ook al tenenkrommend  spannend. Aanvankelijk liepen de meisjes van de Wagemaker  uit naar een 10-2 voorsprong. De einduitslag leek bekend, maar….  de Augustinus meisjes kwamen zeer sterk terug en scoorden één minuut voor tijd 10-9. De Augustinus had zelfs een paar maal de kans om de overwinning  naar zich toe te trekken, maar.. ook hier trok de Wagenmaker aan het langste eind.

Bij de finales van de groepen 5/6 was het minder spannend.

Waar het oranje van de Nederlandse schaatsers domineerde in Sotsji , twee weken geleden, domineerde het geel van de Stap in deze finales.

Bij de Meisjes streden de Montessori  en de Stap om de grootste trofee. De Stap bleek een maatje te groot voor de Montessori school. Met een uitslag van 30-10 trok de Stap de overwinning naar zich toe.

Bij de Jongens  groep 5/6 was de finale een onderonsje van de Stap. “Yellow fever” dus. De jongens van de Stap 1 versloegen de Stap 2 met 18-8, beide bekers belanden dus op de M.L. Kingstraat.

Kijk voor de uitslagen van vrijdag hier.

En de eindstanden in alle groepen hier.

Het zevende lustrum toernooi was wederom een groot succes.  Veel en uitbundig publiek, met name tijdens de finales.

UNIVE Verzekeringen wordt hartelijk bedankt voor de mooie bidons  voor alle finalisten. Ook maakte UNIVE het mogelijk, dat in de voorbereiding de scholen onder professionele leiding van de Internationale speelsters van LoonLions kon worden getraind.  De Gemeente Landsmeer stelde traditioneel de bekers beschikbaar . En Loon Salaris software stelde een attentie beschikbaar voor de 3de en 4de plaatsen.

De apotheose werd verzorgd door onze burgemeester Astrid Nienhuis, die samen met Keshia en Molly de diverse bekers uitreikte.  Geen probleem bij de groep 5/6, maar bij de groep 7/8 moest zij zelf toch ook al op de tenen bij het “reiken”.

Ook al behaalde de Wagemaker school beide trofeeën in de oudere groepen, de Stap zit ze op de hielen!  Volgend jaar kan zo maar eens andersom zijn.

Aan de top komen is moeilijk, maar er blijven is nog moeilijker !!!  We zijn benieuwd  !

Rest ons nog alle winnaars te feliciteren en alle vrijwilligers, in de zalen en de scheidsrechters en natuurlijk onze gastheren van de Remise  te bedanken voor hun inzet.  Zonder jullie is een degelijk toernooi niet mogelijk.

Tot volgend jaar,

Namens de schoolsport commissie,

Ruud Nassette