De vrouwen U20 van Apollo wonnen zonder al te grote problemen van Red Stars uit Soest. Na een 45-31 ruststand stond er na 4×10 minuten een 78-60 overwinning op het scorebord.

Er was nog meer te vieren, want eerder op de middag waren de meiden van Landslake U18 kampioen geworden van de Interrayonale competitie U18, na een 71-48 overwinning op Almonte.

De meiden uit dat team die ook in het Apollo U20 team spelen, bleven staan voor de wedstrijd tegen Red Stars. Met de champagne en feesttaart nog achter de kiezen, konden de dames meteen aan de slag.

De gasten uit Soest begonnen met een brutale driepunter en namen op 4-5 ook nog even een voorsprong. Vanaf dat moment namen de Apollomeiden het heft in handen. Driepunters van Mirthe Meskers en Nina Burgert zorgden voor een 10-7 voorsprong. Nadat ook Beau Baars nog een driepunter raak schoot op 17-10 kwam de 21-15 periodestand op het bord.

Die flinke voorsprong verdoezelde eigenlijk dat het spel nog niet helemaal top was. Er ging namelijk nogal wat mis, zowel in de eerste als in het begin van de tweede periode. Toch wisten de Apollomeiden de voorsprong verder uit te breiden. Epiphany Etienne scoorde vier punten, er was een driepunter van Denise Bloemkolk en Mirthe Meskers scoorde 9 punten in korte tijd. Stand bij de rust 45-31 voor de Apollomeiden.

Na de rust kwam Apollo moeizaam op gang. Er was een 0-9 run en een time-out van coach Jesse Korf nodig om iedereen weer bij de les te krijgen. Denise Bloemkolk scoorde vier punten en Nina Burgert deed er nog vijf bij voor de 58-46 stand na de derde periode.

In de laatste periode kwam de Apollo-overwinning niet meer in gevaar. Lisanne Bonnema scoorde na een mooie aanval op aangeven van Mirthe Meskers en er waren nog een keer vier punten van Epiphany Etienne. Eindstand 78-62.

Door deze overwinning en door de nederlaag van Cangeroes tegen Den Helder staan de Apollomeiden voorlopig rotsvast op de vierde plaats met vier punten voorsprong op Cangeroes en Rent-A-Professional.

Scores: Mirthe Meskers 27 (8 rebonds en 4 assists), Nina Burgert 18 (15 rebounds, double double!) , Denise Bloemkolk 11 (6 assists en 5 steals), Epiphany Etienne 11 (4 rebounds en 3 assists), Beau Baars 9 (3 rebounds en 2 assists), Lisanne Bonnema 2, Sabrina Brandjes 1, Thelma Grotendorst 0 (4 rebounds en 2 steals) , Zita Nelissen 0 (4 rebounds en 2 steals) .