Vandaag mochten onze U14-1 meiden (eindelijk) weer eens thuis spelen in de ICL. Tegenstander van vandaag: Akrides Mu16. Tegen dit team wisten wij een aantal weken terug nog een prachtige overwinning te behalen door met name hard werken, inzet en teamspel. Aan de andere kant vielen speelsters Julia & Fleur toen uit met vervelende blessures. Gelukkig kon speelster Fleur er vandaag weer voor het eerst er bij zijn en was ook speelster Jill weer inzetbaar. Vooral voor Jill was het goed om er weer bij te zijn, want helaas heeft zij dit seizoen al een paar keer te maken gehad met (vervelende) blessures en daardoor nog weinig wedstrijden volledig kunnen spelen.
De wedstrijden tegen het team van Akrides zijn altijd prachtige wedstrijden, waarin er op een positieve & leuke wijze altijd had gestreden wordt, zo ook vandaag.
Indy opende voor ons de score vandaag in deze wedstrijd. Helaas wisten wij in dit 1e kwart, tussen minuut 5 en minuut 10 slechts 1 x tot scoren te komen, waarin Akrides 8 punten maakte. Uiteindelijk won Akrides dit kwart dan ook met 7-13.
Het 2e kwart werd een kopie van het 1e kwart. Wederom wisten wij tussen minuut 5 en 10, weer slechts 1 x te scoren, waarin Akrides wederom 8 punten wist te maken. Ook dit kwart werd het dan ook 7-13. (Tussenstand 14-26).
In het 3e kwart wist coach Erwin R. het team beter te laten spelen en wisten onze U14-1 meiden in de eerste 7 minuten, 9 punten te maken, daar waar Akrides er slechts 2 maakte. Hierdoor kropen we snel dichterbij en was de score dit kwart: 13-6. Na 3 kwarten was het dan ook 27-32 in het voordeel Van Akrides.
Zelf kwam ik halverwege dit laatste kwart erbij en zag ik vooral dat er aan onze zijde veel scores werden gemist, doordat we niet slim speelden, we niet gebruik maakte van elkaar en het “teamspel” te vaak ontbrak. Daar waar we juist op trainen om samen de tegenstander uit te spelen, de ruimtes te zoeken en te finishen, ging dit niet vandaag. Verder bleken we ook te vaak in de defense niet goed te staan, of waren we te laat.
Hierdoor kosten het onze meiden veel moeite om tot score te komen en wist Akrides uiteindelijk toch gemakkelijk uit te lopen, nadat misschien het 3e kwart en de press in de laatste minuten van het 4e kwart, ons toch te veel energie kostte. Wederom wisten wij tussen minuut 5 en 10, ook in dit laatste kwart, geen enkele keer tot score te komen. Eindstand deze wedstrijd werd dan ook 36-50 in het voordeel van Akrides.
Opvallend was vandaag ook dat 11 van de 16 vrije worpen vandaag mis gingen, een te groot aantal.
We gaan de komende tijd dan ook hard werken en zorgen dat de defense er beter bij zal staan, dat we in de offense meer van elkaar gebruik gaan maken en dat we qua score meer rust en precisie gaan zoeken.
gamepicture 1

Persoonlijke scores:
Indy: 15 punten, Josefien: 8 punten, Kirsten: 6 punten, Joella: 5 punten, Jo & Lois: 1 punt.