In het altijd gezellige Katwijk mochten onze leeuwen hun eerste wedstrijd van de final four spelen. Aangezien de bond besloten heeft de behaalde punten mee te laten tellen is dit voor onze mannen een bijna onmogelijke opgave. De achterstand van 8 punten op de nummer 3 is te veel om nog potten te kunnen gaan breken. Dus lekker onbevangen 6 games spelen. In Katwijk denken ze daar anders over natuurlijk. Zij verloren van ons thuis dus waren ze gebrand om te winnen. Met hun overwicht aan lange mannen en fysiek spel onder de borden legden ze direct onze zwakke plek bloot. Ook speelden bij hun een zeer goede quard die het verschil maakte. De eerste helft werd het dan ook 41-18. Aan Landsmeerse kant vielen de ballen niet zodat we niet onze door Grasshoppers gevreesde press konden spelen. Daar hadden we thuis immers mee gewonnen. De Karwijkers speelden solide en stonden goed te schieten. De 2de helft ging de U16 er harder tegen aan. Er werd harder gewerkt en beter rond gespeeld waardoor er meer rust in het spel kwam. Even leek Landslake terug in de wedstrijd te komen toen de press ging lopen en er een paar steals gepakt werden. Grasshoppers vluchtte direct in een kleine zone. Hier waren de mannen van Gideon niet tegen opgewassen. Daarnaast ging het arbitrale duo nog meer op de hand van Grasshoppers fluiten. Het 4 de kwart was nog het beste van onze kant echter was de wedstrijd toen al gespeeld. 78-45 voor Grasshoppers was de eindstand.

Topschutters :David 18, Rodney 6, ymaro 4, Ide 6, Alex 6, Baruch 4, Job 4

Volgende week Woodpeckers thuis.