Zoals elk jaar organiseren de Landsmeerse Lions ook in 2014 weer het school basketball toernooi in Landsmeer.

Er nemen 40 teams deel dit jaar. (22 jongens- en 19 meisjesteams).
In totaal zullen er 68 wedstrijden gespeeld worden.

Landsmeer is een belangrijk centrum in het Waterlandse basketball en LandsLake Lions is met meer dan 300 leden en zo’n 200 jeugdleden een van de grootste basketballclubs in Nederland.

In seizoen 2012-2013 behaalde het Damesteam van ProBuild Lions wederom het kampioensschap in de eredivisie, zo ook de nationale beker. Voor de vijfde maal werd de landstitel veroverd. Alle vijf Supercups bij de Dames zijn in het bezit van de Landsmeerse formatie.

Dit jaar staan de dames onder leiding van Ilija Bozovic en spelen onder de naam van de nieuwe sponsor: Loon Lions en neemt Laki Lakner, de succesvolle ex-coach van de dames, het in de eerste divisie debuterende, herenteam onder zijn hoede. Omdat zij nog op zoek zijn naar een sponsor, presenteren zij zich als LandsLake Lions.

De jeugdopleiding van de Lions is al geruime tijd een voorbeeld voor vele verenigingen in Nederland. Een aantal vertegenwoordigende teams, bij zowel jongens als meisjes, spelen op topniveau in de diverse Nederlandse basketball competities.

Maar het begint natuurlijk allemaal bij de basis en die wordt gelegd op de scholen. In dat idee past ook het Landsmeerse schoolbasketbaltoernooi, dat elk jaar weer een waar spektakel biedt.

Het hoogtepunt valt dit jaar op 14 maart, als de finales plaatsvinden op het center court van de LandsLake Arena. De MVP (Most Valuable Player) zal gekozen wordt en de buitenlandse sterren van Loon Lions reiken de prijzen uit.

We wensen jullie veel plezier!

Bekijk hier het volledige programmaboekje.