Gisteren speelde onze U14-1 meiden uit in Hoorn, tegen het U16 team (met u18speelsters) van De Hoppers.
Reeds eerder dit seizoen kwamen we dit team 2 x tegen, waarin 1 x nipt verloren werd en 1 x nipt gewonnen werd. Wederom zou dit dus een spannende wedstrijd gaan worden.
Zelf hebben wij op dit moment te kampen met een aantal vervelende blessures; Jill (irritaties schoudergewricht), Fleur(duim) & Julia (enkel) en konden we hierdoor misschien niet de snelheid en vooral de felheid brengen, die juist dit team op sommige momenten een erg gevaarlijk team maakt. Gelukkig was speelster Lois (na een blessure van ongeveer 2 maanden), weer helemaal fit en kon zij gelukkig het team versterken en haar eerste speelminuten dit jaar weer maken in dit team.
Na een eerste spannend kwart, blijft de stand steken bij 8-8. In het 2e kwart weten De Hoppers iets uit te lopen. 12-8 score dit kwart. Hierdoor is het bij rust: 20-16 in het voordeel van de Hoppers.
In het 3e kwart lijken wij niet scherp aan het 2e deel van deze wedstrijd te beginnen. Zoals vaker lijken we dan toch even de concentratie kwijt te zijn. Uiteindelijk lopen De Hoppers dit kwart verder weg naar 29-22. Score dit 3e kwart: 9-6.
wedstrijd 2
Zoals al vaker dit seizoen, moeten we ook nu weer alles geven in het laatste kwart en hopen op een sterk einde. En alles geven, dat doen de meiden dan ook wederom weer. Uiteindelijk wordt het nog erg spannend & komen de U14-1 meiden dichterbij. Na een prachtige “Buzzerbeater” in de laatste seconde van deze wedstrijd, door speelster Jo, vanaf ongeveer de middenlijn, weten de Landsmeerse meiden, De Hoppers tot op 3 punten te naderen.
De Hoppers winnen deze game dan ook net met 39-36.
gamepicture 1
Wel is het leuk te vermelden dat dit de allereerste 3 puntscore in dit seizoen nu gemaakt is.
Helaas net niet gewonnen, maar toch wederom dichtbij. Misschien kwam dit ook wel door de matige trainingsweek, waarbij dinsdag door blessures en griepjes er slechts 4 speelsters aanwezig waren & door de miscommunicatie van beide trainers, verliep ook de vrijdagtraining niet zoals gepland. We zullen komende week dan ook vooral zorgen dat de intensiteit en concentratie weer terug komt.
Ondanks dit (nipte) verlies, staan nu de nummers 2, 3, 4, 5 & 6 in deze poule, op het zelfde aantal punten en is het dus een erg spannende en uitdagende poule voor alle teams. Wij hebben hierin alleen nu 1 wedstrijd meer gespeeld dan de overige teams en staan nu gelijk met De Hoppers.