Op voorhand werd de wedstrijd van de vrouwen U20 van Apollo tegen Jolly Jumpers als lastig ingeschat en er werd zelfs al een stormballetje gehesen. Jolly Jumpers had een goede wedstrijd tegen Rent-a-Professional achter de rug en dus was voorzichtigheid geboden. In de praktijk bleek dat nogal mee te vallen en wonnen de Apollodames de wedstrijd met een afgetekende 87-67.

Toch moet er een schadegeval worden gemeld. Epiphany Etienne speelde mee met Landslake Lions U18 tegen Den Helder, een wedstrijd die vóór de U20 wedstrijd werd gespeeld. Zij kwam met haar hoofd onzacht in aanraking met de vloer van het Indoorcentrum. Het zag er ernstig uit en uiteraard kon ze niet met de U20 wedstrijd meespelen. Wij wensen haar dan ook een spoedig herstel toe.

Coach Jesse Korf had al wat hulptroepen ingeroepen en dat kwam nu goed van pas. Lisanne Bonnema en Moira van Leeuwen waren aan de selectie toegevoegd.

De Apollomeiden kwamen razendsnel uit de startblokken met drie punten van Zita Nelissen en binnen twee minuten stond er al een 9-0 voorsprong op het bord. Er werd goed verdedigd, er vielen wat steals en er werd lekker gescoord. Denise Bloemkolk onderschepte de bal een aantal keer en Nina Burgert scoorde in de eerste periode 8 punten. Sabrina Brandjes bracht met een mooie drive de stand op 20-11. Het werd verder al snel duidelijk dat het bij Jolly Jumpers slechts van één speelster ging komen. Stand na de eerste periode was 22-13 voor de Apollomeiden.

Ook in de tweede periode werd prima gespeeld. Nina Burgert plakte er nog een keer zes punten aan vast. De gouden medaille bij het driepuntschieten ging in deze wedstrijd naar Beau Baars. Haar eerste schot in de tweede periode werd door de jury nog met twee punten gewaardeerd, maar daarna ging het hard. Drie keer raak, waarbij de laatste zorgde voor een 41-26 voorsprong voor Apollo. De rust kwam bij 43-28.

Na de rust wisten de Apollomeiden het niveau van voor de rust goed vast te houden. Er waren twee driepunters van Denise Bloemkolk en nog twee van Beau Baars, Mirthe Meskers scoorde zelf en zette Lisanne Bonnema vrij aan de rechterkant van het veld. Met een goed schot bracht zij de stand op 65-43. Moira van Leeuwen scoorde een mooi drietje op 68-47. Na de derde periode stond het 68-49.

Diezelfde Moira van Leeuwen maakte vier punten in de laatste periode en zorgde er met een assist voor dat Thelma Grotendorst 73-56 kon scoren. Apollo ging de wedstrijd zonder al te grote moeite winnend uitspelen. Het werd 87-67.

Door dit resultaat verandert er in de stand niet zoveel. Alle directe concurrenten wisten te winnen. Cangeroes won met 90-19 van Red Stars, Binnenland won met 61-38 van BC Shooters en Grasshoppers won met 70-49 van Rent-a-Professional dat hiermee voorlopig uitgeschakeld is voor een Final Four plaats.

Scores: Beau Baars 26 (6×3), Nina Burgert 19, Denise Bloemkolk 19 (4×3) , Moira van Leeuwen 7 (1×3), Thelma Grotendorst 5, Mirthe Meskers 4, Zita Nelissen 3, Sabrina Brandjes 2, Lisanne Bonnema 2.