De jongens U16 presteren het hele seizoen goed tegen de hoger geplaatsten uit de kompetitie dus waren de verwachtingen hoog gespannen. Het center court lag klaar, muziek was geregeld dus alles was voor handen om er een mooie (vroege) dag van te maken. De eerdere ontmoeting tegen de jongens uit Houten verloren we nipt met 2 puntjes. Alle reden om er hard voor te gaan om wat recht te zette. De Woodpeckers is een ploeg met veel lengte en een goede snelle quard. De ploeg verdedigd compact waardoor het lastig is om inside te scoren. Door het soms snelle aanvalsspel van Landslake werd de verdediging goed open gespeeld en ontstond er ruimte om te driven. David was op dreef en scoorde het eerste kwart 12 van de 17 punten. Woodpeckers stelde daar 21 punten tegen over. Het spel golfde op en neer. Woodpeckers moest alle zeilen bijzetten en leunde op hun lange mannen. In het 2de kwart pasten zij zich volledig aan ons spel aan en zakte terug tot een verkapte zone met de centers onder de borden. Baruch had het moeilijk als center maar vocht voor wat hij waard was. De andere jongens vochten mee en pakte daarmee veel rebounds en steals. Rust 24-31. Alles was nog mogelijk. Het derde kwart was voor onze jongens. Hard werken, kort op de bal met druk en goed verdigend werk bracht Landsmeer terug in de wedstrijd. De 14-2 run in de laatste 3 minuten was een lust voor het oog. Snelle drives en mooie schoten zorgen voor een spannend 4de kwart. De jongens gingen door ondanks de fysiek sterke tegenstanders. Er ontspon zich een mooi schouwspel met veel spanning. Het ging gelijk op alleen scoorde onze leeuwen net iets meer. Woodpeckers werd nerveus en schrok van de press die er gespeeld werd. Met nog 2 minuten te spelen was het 54-58 . een score van David en Eli bracht ons op gelijke hoogte. Een interceptie direct na deze laatste score en nog 10 seconden op het bord. Time-out van Gideon voor aanwijzingen voor de laatste aanval. David zou schieten. De pass kwam maar was iets te laag, het schot stuiterde op de ring en Baruch’s tip-in rolde over de ring er weer uit. 58-58 dus over time. Die verloren we met 2-11. Jammer maar wel goed gespeeld. Volgende week de winst in Leiden pakken door net zo te spelen en dan de Finale four in.

Topscorers David 30, Baruch 8, Ide 6, Ymaro 4

Clemens Post