De wedstrijd tegen Binnenland markeerde de terugkeer van de vrouwen U20 op Landsmeerse bodem. Het zou een terugkeer met een feestelijk tintje moeten worden, maar de wedstrijd ging verloren met 55-63.

Die nederlaag ontstond vooral in de eerste helft. De Apollomeiden hadden moeite met de goede Rotterdamse verdediging . In de eerste periode liepen de meiden bij 10-11 tegen een 0-10 run aan en in de tweede periode werden slechts vier punten gescoord. Via een 15-23 na de eerste periode werd de 19-39 ruststand bereikt.

Coach Jesse Korf moest het weer doen met een smalle selectie en misschien begint zich dat zo langzamerhand toch te wreken. Toch gingen de meiden er in de tweede helft maar eens stevig tegenaan om te proberen de achterstand weg te werken. Onder aanvoering van Nina Burgert (18 punten, 11 rebounds, vier steals en een handjevol assists in de wedstrijd) werd Binnenland in de derde periode slechts op zeven punten gehouden en na twee driepunters van Beau Baars werd de 33-46 periodestand bereikt.

In de laatste periode werden alle verdedigende stellingen verlaten en was het alles of niets. Na twee driepunters van Denise Bloemkolk en één van Mirthe Meskers stond het plotseling 51-58 met nog anderhalve minuut te spelen. Er vielen heel snel nog vier Apollopunten en met nog ’36 seconden was het 55-59. Die laatste vier punten waren net een brug te ver, er moesten fouten worden gemaakt om de bal te krijgen en de Barendrechtse vrije worpen gingen er in.

Door deze nederlaag is er voor Apollo in de stand niet zo veel veranderd. Den Helder won van Grasshoppers, Cangeroes won bij Shooters en Jolly Jumpers won verrassend van Rent-a-Professional. Hierdoor blijft de strijd om de Final Four plaatsen onverminderd spannend.

Scores: Nina Burgert 18, Mirthe Meskers 14, Beau Baars 13, Denise Bloemkolk 10.