Vandaag stond er voor onze U14-1 meisjes, misschien wel de belangrijkste game op het programma; uit tegen Akrides U16-1 meiden, de nummer 1 uit de competitie. Wij waren sinds vandaag van de 2e naar de 4e plek gezakt, doordat Den Helder U16-2, (eindelijk) na bijna 4 weken, de uitslag in het systeem had gezet.
Bij winst op Akrides zouden wij de 1e plek in nemen, want ondanks dat zowel Den Helder & hoofddorp beiden boven ons staan, doen zij niet mee op de officiële plekken. Dit omdat beide teams uit deze combinatiepoule met U14/ U16 teams, gebruik maken van U18speelsters. Speelsters die dus 4 jaar ouder zijn als die van ons.
Akrides U16-1 was eerder dit seizoen nog met 7 punten te sterk voor ons. Toch was er na afloop van die wedstrijd een gevoel dat er meer in zat. We gingen dan ook maar met 1 doel naar IJmuiden vandaag; Hard werken, samen werken en het Akrides heel lastig maken. Helaas kon medecoach Erwin R. hier niet bij zijn, omdat hij zich moest voorbereiden op zijn belangrijke wedstrijd (ook tegen Akrides) om ook de nummer 1 positie vanavond in ICL.
Waarschijnlijk was het de spanning die bij beiden teams de gehele wedstrijd aanwezig was, want de mooiste wedstrijd werd het geen enkel moment vandaag. Veel missers aan beide zijden, (loop)fouten en passes kwamen niet aan. Toch was het Landslake Lions Meisjes U14-1 die de score op een prachtige wijze opende.
Uiteindelijk verloren we dit kwart nipt met 8-7.
Ook het 2e kwart ging gelijk op, maar werd door ons vooral de focus gelegd op een goede defense met een betere help side. Helaas was de defense aan bijde zijden erg goed, waren er wederom veel missers op de beiden, verschillende baskets met verschillende ringbreedte. Einde van dit kwart stond er dan ook een matige 6-5 score op het bord.
In de rust de speelsters bij elkaar gehaald en uitgelegd dat we meer van elkaar gebruik moesten maken, en vooral ook meer beweging moest komen van de centers. Daarnaast moest er meer gepraat worden in de offense en defense, want de communicatie was soms helemaal verdwenen, waardoor speelsters elkaar in de weg liepen en niet wisten wat ze van elkaar konden verwachten. Dit pakten de meiden direct goed op en met dezelfde intensiteit als gisteren tijdens de training, vloog dan ook dit kwart er meer ballen erin en liep het spel aan onze zijden steeds beter. Score dit kwart: 15-16 in ons voordeel. Bij aanvang van het laatste (spannende) kwart stond er dan ook 29-28 op het bord en moesten we er nu echt alles geven. En alles geven, dat deden de meiden. Want daar waar wij opleefde en ineens ons spelletje begonnen te spelen & druk gaven, daar kwam Akrides niet meer aan te pas. Helaas konden we dit nog niet altijd in de score terug zien, maar de kansen kwamen er.
Helaas was het ook dit kwart dat zowel speelster Julia (enkel) & Fleur (duim) het veld moesten verlaten wegens een blessure. Blessures die niet kwamen door onsportief spel, maar vooral door het harde werken en gewoon ongelukkige momenten. Beiden speelsters moesten hierna na het ziekenhuis voor controle/onderzoek en de nodige verbandjes. (Meiden hard gewerkt vandaag en wens jullie via deze weg veel sterkte toe!)
Toch gaven onze Lionsmeiden het nog niet op, ook niet toen speelster Joella eruit moest vanwege een 5e fout en we hierdoor nog 1 wissel hadden… Want nadat we de gehele wedstrijd minimaal hadden achter gestaan, stond er met nog 2 minuten te spelen in deze wedstrijd een gelijk spel van 31-31 op het bord.
Een gelijk spel die voortkwam uit vooral het harde werken van alle speelsters samen, het goede verdedigen van Julia & Jo & Fleur in de wedstrijd, het sterk rebounden van Sabrina en het goed vrij lopen van Kirsten & Joella. Tel daarbij een aantal mooie scores op van speelsters Indy & Josefien en de score was dus meer dan terecht. De spanning van deze game was niet alleen op, maar zeker ook rondom het veld zichtbaar aanwezig. Van Akrides waren er ondertussen meer teams langs het veld gaan zitten ter ondersteuning en de ouders uit Landsmeer moedigde uit volle borst mee om onze meiden naar de overwinning te schreeuwen. Een overwinning die zeker verdiend zou zijn, vanwege het spel van vandaag en de laatste weken.
Met nog 2 minuten te gaan, vochten de Landsmeerse Lions dan ook wat ze waard waren. Met veel druk in deze laatste minuten van Akrides en vooral slim en snel spel aan onze zijde, gaf ons wederom een 2 tal kansen. Beiden kansen werden op prachtige wijze door speelster Indy gemaakt.
Uiteindelijk stond er na deze zware bevochten overwinning dan ook een prachtige 32-35 winst op het scorebord, waardoor wij nu voorlopig, de 1e plek van Akrides overnemen.
Nadat de wedstrijd over was, we gezamenlijk het uitschreeuwde van geluk en speelsters kippenval hadden van de spanning en hierna de opluchting, wilde de speelsters maar 1 ding. Gezamenlijk nog 1 teamyell doen bij speelster Julia, die met haar blessure op de tribune had plaats genomen. Want ook al was zij het laatste deel niet meer inzetbaar, het gehele team wist dat deze prachtige overwinning behaald was door de inzet van iedereen en was dit een prachtige teamoverwinning! Meiden; bedankt! Wat hebben jullie mij een prachtige dag bezorgd met veel plezier, inzet en (te)veel spannende momenten. Jullie hebben echt alles gegeven! Gefeliciteerd!
(Op de foto’s, beiden geblesseerde speelsters te zien in het ziekenhuis; Julia & Fleur)

Blessure Fleur
Blessure Julia

Persoonlijke scores:
Indy LeBelle: 16 punten, Josefien Cornelissen: 11punten, Joella Galas: 6 punten & Fleur Bakker: 2 punten.