Het BC Apollo vrouwen U20 team is een uitvloeisel van de samenwerking tussen Landslake Lions en BC Apollo inzake de opleiding van jong Noordhollands basketbaltalent. Het team biedt een mogelijkheid aan jonge speelsters om op hoog niveau te trainen en te spelen. Tegelijkertijd biedt het team een opstap aan speelsters die willen en kunnen doorstromen naar het eerste team van Loon Lions in de dames eredivisie of het eerste team van BC Apollo in de promotiedivisie.

In het kader van het samenwerkingsverband tussen Landslake Lions en BC Apollo is destijds afgesproken dat een aantal thuiswedstrijden in de Apollohal en een aantal wedstrijden in het Indoorcentre in Landsmeer zouden worden gespeeld.

Nu is het dan eindelijk zover en vanaf nu vinden de thuiswedstrijden van het Apolloteam op Landsmeerse bodem plaats.

De eerste wedstrijd in de serie is gelijk een interessante en een belangrijke. Op zaterdag 08 februari om 14.00 is Binnenland de tegenstander. Na de Apollo-nederlaag van vorige week tegen Cangeroes, pakte Binnenland de (gedeelde) tweede plaats op de ranglijst met twee punten voorsprong op Apollo. En dus is de wedstrijd een vierpuntenwedstrijd voor Apollo.