Na de goede winst op koploper Grasshoppers van vorige week stond bv Hoofddorp zaterdag op het programma. Hoofddorp was thuis, tijdens de eerste ontmoeting, redelijk makkelijk verslagen. Zaterdag hadden we ook onze centers erbij dus deze uitwedstrijd zou gewonnen moeten kunnen worden. De eerste score was voor ons dus dat leek allemaal goed te gaan. Dat was dus niet zo. Landslake kon niet de energie op de vloer leggen die het de week daarvoor wel had laten zien. De scores bleven uit en ook layups werden gemist. De scheidsrechters deden ook nog een duit in het zakje door enorm slecht te fluiten. Geen enkele fout onder het bord kregen we mee. Met 2 man aan een arm hangen was hier de gewoonste zaak van de wereld. Blijkbaar beseffen scheidsrechters niet dat hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan en blessures het resultaat kunnen zijn.

De eerste periode leek landslake niet weg te komen onder de druk die Hoofddorp op de bal uitoefende. Met name bij de 2de pass werd veel balverlies geleden. Hierdoor konden we niet ons eigen snelle aanvalsspel spelen. 19-10 voor hoofddorp was een terechte stand na het eerste kwart. Het tweede kwart speelde beide ploegen zone en werd het 8-8. De beleving was nog niet op peil aan Landsmeere kant. Nog te veel balverlies en gemiste open kansen. 29-18. Het derde kwart speelden onze jongens iets beter en leek de omslag te komen. Er werd beter verdedigd en afspraken werden meer nagekomen. 8-9 In het vierde kwart kwam Landslake terug tot 2 punten en leek Hoofddorp de weg kwijt en pakte Landsmeer door. Na wat dwalingen van het arbitrale duo (waarvan een in spijkerbroek, blijft toch raar gezicht) en missers van onze kant bleven er na 40 minuten uiteindelijk 9 punten verschil in ons nadeel staan. 50-41. Voor de aankomende 2wedstrijden zal er keihard gevochten moeten worden om de finale four veilig te stellen. 2 punten zijn genoeg. Zaterdag tegen koploper Woodpeckers is de eerste kans dus vroeg naar bed en knallen mannen.