Vandaag stond er voor onze U14-1 meiden, 1 van de 2 zwaarste wedstrijden van deze competitie op het programma. BV Hoofddorp U16-2 (met minimaal 1 U18speelster erin), was voor vandaag in Hoofddorp de tegenstander. Al reeds eerder kwamen we een 2 tal maanden terug dit team tegen en verloren wij kansloos met een verschil van 23 punten. Vooral het fysieke overwicht wat Hoofddorp heeft tegenover onze 1e en 2e jaars U14meiden, was hierin met name de oorzaak.
Doel voor vandaag was dan ook, druk zetten, goed samen spelen en zorgen dat er aan het eind een kleiner verschil op het scorebord zou staan dan de laatste keer. Hopelijk konden we het goede spel van de laatste tijd dan ook niet alleen vandaag in het veld laten zien, maar daarna weer doorpakken naar de volgende wedstrijd toe. Volgende week zal daarin het U16-1 meidenteam van Akrides de tegenstander zijn, een team dat net 1 plekje boven ons staat.
Hoofddorp had de laatste weken een zeer goede reeks gezet, waarbij De Hoppers & Harlem Lakers met 6 punten verschil werd verslagen en Akrides zelfs met 23 punten verschil.
Helaas mistten we vandaag vanwege afwezigheid/blessures speelsters Jo & Jill, dus traden we aan met een team van 7 speelsters.
Het 1e kwart startte erg voortvarend en wisten we dan ook met een minimaal verschil van 2 punten (12-14) te winnen.
Het 2e kwart ging het even niet zoals gehoopt en wisten de Hoofddorpse meiden, binnen nog geen 4 minuten tijd, 10 punten te scoren & wisten wij tussen minuut 3 en minuut 7, geen enkele keer tot score te komen. Score dit kwart: 16-8.
Hierdoor was er nu een tussenstand van: 28-22 in het voordeel van Hoofddorp.
Na de rust, werd er toch weer even aan onze zijde met scherp geschoten en uiteindelijk wisten wij dit kwart met een minimaal verschil van 15-16 te winnen.
Stand bij aanvang 4e kwart was dan ook 43-38, waarbij we in dit 4e kwart, de 1e 5minuten op 1 vrije worp na, helaas het netje niet wisten te vinden. Uiteindelijk wist BV Hoofddorp dit kwart en daarmee ook deze wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Met een klein verschil van slechts 8 punten, stond er aan het eind van deze wedstrijd dan ook een score van 59-51 op het bord, maar kunnen we vooral met een positief gevoel terug kijken op deze game..
Niet alleen vanwege een verlies van 15 punten minder dan 2 maanden terug, maar ook nog eens een score van 51 punten tegen Hoofddorp gemaakt, wat deze competitie nog geen enkele ander team gelukt was, is een resultaat waar we echt trots op kunnen zijn! Daarnaast gaan we dit team van Hoofddorp nog 1 maal tegenkomen, thuis in onze eigen ICL en hopelijk kunnen we dan voor een verassing zorgen.
Meiden wederom stappen gemaakt en een goede wedstrijd gespeeld, complimenten is aan jullie en aan coach Erwin R.! Leuk ook om te zien, is dat niet alleen de guards, maar ook de centers, steeds vaker tot score komen!

Persoonlijke scores:
Joella Galas: 17 punten, Indy LeBelle: 14 punten, Kirsten Braakman & Josefien Cornelissen: 8 punten, Fleur Bakker: 4 punten.