De uitwedstrijd tegen Cangeroes was een duel in de vroege morgen met een aanvangstijd van 11.30 en het eindigde voor de Apollomeiden in mineur. Niet alleen werd de wedstrijd verloren, er viel ook een blessure te noteren. Andrea Volkers blesseerde zich in de allerlaatste minuut van de wedstrijd weer aan de enkel die haar dit seizoen al vaker parten speelde.

Dat betekent dat coach Jesse Korf zo langzamerhand weer een bezettingsprobleem op zijn nek heeft. Beau Baars is nog niet geheel hersteld van haar enkelblessure. Rond de kerstdagen heeft Delicia van West de zeer moeilijke, maar o zo juiste beslissing genomen om een mooi schooldiploma hoger te waarderen dan een potje basketbal. En dus is zij voorlopig gestopt met topsport. Met een derde afwezige wordt de bezetting van het Apollo U20 team aan de dunne kant.

Dan de wedstrijd. Het was geen fraai duel om te zien. De hoogstandjes bleven uit en het werd vechtbasketbal. Cangeroes speelde zeer fysiek en kreeg daar ook van het arbitrale duo behoorlijk veel ruimte voor.

De eerste periode was voor de Apollomeiden. Er werd goed meegespeeld en na een 12-11 achterstand zorgde Nina Burgert er met 8 punten voor dat de 14-19 voorsprong op het bord kwam.

In de tweede periode leek er aanvankelijk weinig aan de hand. Apollo kwam op 19-25 door een score van Thelma Grotendorst en zelfs op 23-30 na een driepunter van Mirthe Meskers en een score van Denise Bloemkolk. Toch werd Cangeroes weer terug in de wedstrijd geholpen nadat een dubieuze fout tegen Sabrina Brandjes werd gefloten. De rust kwam bij 34-33 voor Cangeroes.

Met driepunters van Denise Bloemkolk en Nina Burgert kwam Apollo prima uit de startblokken en liep weg naar 35-39. Thelma Grotendorst zorgde zelfs voor een zes punten voorsprong op 37-43. Een turnover en een persoonlijke fout zorgden er echter voor dat Cangeroes terug in de wedstrijd kwam op 45-46 na de derde periode.

In de laatste periode liepen de Apollomeiden nog weg naar 45-48 door een score van Epiphany Etienne. Balverlies werd echter afgestraft met een driepunter, Cangeroes kwam langszij en voorbij. Een driepunter van Denise Bloemkolk kon daar niet veel meer aan veranderen. De wedstrijd eindigde in 66-53 voor Cangeroes.

Door deze nederlaag en doordat Grasshoppers en Binnenland wonnen is Apollo teruggezakt naar de vierde plaats. Den Helder versloeg Rent-a- Professional en staat bovenaan.

Scores: Nina Burgert 16 (7 rebounds, 3 blocks) , Denise Bloemkolk 13 (4 rebounds), Mirthe Meskers 9 (2 assists) , Thelma Grotendorst 7 (10 rebounds), Epiphany Etienne 6 (7 rebounds), Andrea Volkers 2 (12 rebounds, 3 asssists), Sabrina Brandjes en Zita Nelissen 1 rebound.