Vandaag traden onze U14-1 meiden, thuis in Landsmeer, aan tegen de U16-1 meiden van Hillegom ’85. Vanwege de aanwezige rommelmarkt in de grote zaal, werd deze keer de wedstrijd in de kleine zaal gespeeld.
Landslake Lions had een goede trainingsweek achter de rug. Zichtbaar was er veel inzet en concentratie aanwezig gedurende de trainingen en werd er veel getraind op snelheid en passing, iets wat de afgelopen weken toch enigszins mistte. Daarnaast kregen de meiden afgelopen woensdag, training van Johan, daarvoor mijn dank. Het plezier was daarbij ook al de gehele week aanwezig.
De meiden kregen van mij dan ook de opdracht deze inzet en concentratie proberen mee te nemen naar de wedstrijd toe. Zelf kon ik vanwege werk, helaas niet aanwezig zijn, maar wist ik dat het team altijd in goeden handen is van coach Erwin Rosenkrantz.
Hillegom is een team dat gisteren al reeds eerder speelde en ruim verloren had van Den Helder. Vanwege dit verlies en hopelijk de aanwezige vermoeidheid bij het team van Hillegom, hoopte ik dat ons team dit deels kon uitbuiten…
De eerste 5 minuten van de wedstrijd ging erg goed & waarin landslake Lions een 6-0 run kon maken. Maar daar waar Hillegom de 1e 5 minuten niet tot score kwam, wisten wij in de resterende 5 minuten ook maar slechts 1 keer te scoren. Resultaat was dan ook een 8-6 aan het eind van dit kwart. In het 2e kwart was het qua score andersom. Hillegom scoorde de 1e 5 minuten. Wij begonnen pas na deze 5e minuut te scoren, waarna de score bij Hillegom stopte. Uiteindelijk wisten we ook dit kwart te winnen met 8-6. Met een 16-12 score gingen de meiden dan ook de rust in.
Vooral het rommelige spel aan onze zijde en toch de aanwezige onderschatting van de tegenstander, zorgde ervoor dat Hillegom te lang kon bij blijven.
Na de rust pakten de U14-1 meiden het gelukkig goed op en wisten ze wat er te doen stond. Met een duidelijk en groot verschil werd dan ook het 3e kwart gewonnen met 19-6, waarbij speelster Indy in de laatste 2minuten van dit 3e kwart 4 x achter elkaar snel tot score kwam. Nog 1 kwart te gaan voor het team en te zorgen dat de tegenstander niet meer terug in de wedstrijd kon komen en kijken of wijzelf de score langzaam nog iets verder konden uitbreiden. Uiteindelijk werd ook dit kwart gewonnen met 10-7. Eindstand deze wedstrijd: 45-25, waarbij we in ieder geval trots kunnen zijn dat we de winst wisten te pakken op een U16 team, speelsters die dus 2 a 3 jaar ouder en verder zijn en goed om te zien dat het een U16 team als tegenstander, niet gelukt is om meer dan 7 punten in een kwart te scoren.
Dankzij deze overwinning en het feit dat om 1 of andere onduidelijke reden de uitslag van vorige week (uitwedstrijd tegen Den Helder) nog niet in het systeem is gezet door Den Helder, terwijl de uitslag van hun thuiswedstrijd van deze week er wel in staat, delen we nu de 3e plek samen met de U16-1 meiden van Akrides. Akrides heeft daarbij net 1 score meer dan Landslake Lions.
Komende 2 weekenden staan er 2 zware wedstrijden op het programma. Volgende week spelen we eerst uit in Hoofddorp tegen de (onofficiële) nummer 1 met vrij van rechten, om een week later (wederom uit) aan te treden tegen de meiden van Akrides. Beiden U16 teams zijn we reeds eerder in dit seizoen tegen gekomen, waarin beiden wedstrijden door ons verloren werden. Hopelijk kunnen we het ook deze teams in ieder geval lastig maken en kunnen wij als team, gezamenlijk, weer een aantal stappen vooruit maken.
Meiden & coach Erwin R.; Gefeliciteerd!